Man

4 smarta sätt att få skjortan skrynkelfri – utan att stryka

Att stryka kläder kan vara en av de tråkigaste sysslorna i hemmet. Undviker du att plocka fram strykjärnet in i det längsta? Eller har du skrynkliga skjortor men inget strykjärn hemma? Vi vet hur du enkelt och smidigt får skjortan slät – utan strykjärn.

Foto: Pexels/Unsplash

Nedan hittar du fyra tips om hur du kan göra skjorta skrynkelfri utan att använda strykjärn.

1. Duscha med skjortan

1. Duscha med skjortan

Stäng fönster och dörrar in till badrummet och hänger upp skjortan på en galge medan du duschar. Låt sedan skjortan hänga kvar i badrummet medan ångan lägger sig – då kommer skjortans tyg att bli betydligt slätare. Enkelt och smart!

Foto: Pexels

Nästa bild
2. Torktumla med isbitar

2. Torktumla med isbitar

Ta din skrynkliga skjorta och lägg den i torktumlaren. Därefter kan du kasta i en handfull isbitar och sätta tumlaren på högsta värme i 3-5 minuter. Ta ut skjortan direkt efteråt och du har en skrynkelfri skjorta.

Foto: Unsplash

Nästa bild
3. Använd en plattång

3. Använd en plattång

Har du bråttom iväg och upptäcker att du inte hinner stryka skjortan? Förhoppningsvis har du en plattång i hemmet. Sätt plattången på varmaste läget och dra den sedan sakta på de ställen på skjortan som syns mest. Dra därefter på dig en kavaj och du är klar för business!

Nästa bild
4. Hårtork på låg värme

4. Hårtork på låg värme

Mindre veck på skjortan kan du enkelt få bort med en liten dos vatten och en hårtork. Spreja skjortan med vatten på de skrynkliga vecken och blås därefter med hårtorken. Ett tips är att sätta hårtorken på låg värme och hela tiden ha den på.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!