Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

5 enkla tips för att undvika fotsvett i sommar

5 enkla tips för att undvika fotsvett i sommar
4 Se Bildspelet

 

 

Visste du att ett par fötter svettas upp till 30 ml varje dag? Byt därför skor ofta och låt skorna vila och andas. Här är fem enkla och konkreta tips för fräschare fötter i sommar.

 

1. DEOSULAN

– Köp dig ett par fräscha hygiensulor. I de flesta välsorterade skobutiker finns det svagt parfymerade deosulor att lägga i. De absorberar fukt lättare och håller såväl fötterna som skorna fräscha.

 

2. VÄLJ RÄTT STRUMPA

– Börja med att byt ut den vanliga strumpan mot en lägre som inte syns i skorna. Ju mindre tyg desto bättre – och lättare att hålla svetten borta. Den lägre strumpan finns att köpa i de flesta butiker med herrkläder som H&M, Åhléns, Brothers och MQ.

 

3. SPRAYA FÖTTERNA

– Självklart vill du alltid ha väldoftande skor och fötter när du kliver över tröskeln hos vänner och bekanta. Med hjälp av en antiluktspray så är du en bra bit på vägen. Lika självklart som en vanlig deodorant i badrumsskåpet.

 

4. BLIR BILLIGARE I LÄNGDEN

– Använd skoblock. Främst för att behålla formen när skorna inte används men även få dem fräschare.

 

5. VÅRDA SKORNAS MATERIAL

– “Impregnera skorna innan de används första gången”, ja den har du säkert hört förr. Men kom ihåg att faktiskt göra det nästa gång – då håller skorna sig fräschare längre och du kan använda dem mer.

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!