Man

5 enkla tips för en smart och smärtfri intimrakning

Intimrakning tips
 
Hår på de intima kroppsområdena är en smaksak – och bör så förbli. Suzann Larsdotter, sexolog på RFSU, ger sina bäst tips om du vill ta bort könshåret. 
 
Det absolut mest kroppsvänliga är att ansa könshåret med en sax. Men det går självklart att raka, använda en epilator och att vaxa, menar sexologen Suzann Larsdotter. Nedan är hennes bästa tips för en smart och smärtfri intimrakning.
 
1. Använd endast produkter som är speciellt framtagna för intimrakning och hårborttagning. Börja med att blöta håret med ljummet vatten så att hårstråna sväller –det underlättar rakningen.
 
2. En bra rakhyvel med fuktremsa underlättar och förebygger också skador vid intimrakning.  Var försiktig så den känsliga huden inte skadas.
 
3. Raka dig inte samma dag som du har planerar att besöka simhallen eller stranden då huden kan irriteras av salt, klor och sol.
 
4. Raka medhårs och använd jämna, långsamma rörelser.
 
5. Skölj huden med kallt vatten efteråt för att stänga porerna och torka varsamt med en mjuk handduk. Rengöra hyveln under och efter rakningen och byt blad ofta.
 
Källa. Metro.se
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!