Man

5 enkla tips som får dig att lyckas på första dejten

Vanligtvis ställer man frågan runt tredje veckan i januari – inte för sent, inte för tidigt. Alla hjärtans dag närmar sig i kalendern och det har blivit hög tid för alla tappra singlar där ute att våga bjuda ut sin crush på en första dejt! Här listar Metro Modes moderedaktör fem tips att tänka på inför första dejten, vare sig det blir den 14 februari eller någon annan dag.

Planera din dejt

Planera din dejt

Det krävs en viss energi och en viss planering för att få till en bra första dejt. De framgångsrika första mötena är när någon är ett steg före och leder dejten vidare med roliga samtalsämnen eller någon klipsk lek. Var inte rädd för att ta initiativ!

Nästa bild
Inga mobiler

Inga mobiler

Det är inte sexigt med mobiler vid bordet. Om du vet att du är okreativ när det kommer till att komma på roliga samtalsämnen så borde du planera in något trevligt eller roligt att prata om. Det är ju första dejten och ibland klickar inte kemin in direkt. Bli inte stressad av situationen, och vänd dig absolut inte till mobilen om du blir det.

Nästa bild
Håll ögonkontakt och lyssna

Håll ögonkontakt och lyssna

En Brittisk forskare fann att människor bara tittar varandra i ögonen 30-60% av tiden när de pratar, vilket kan leda till ett emotionellt stadie där rädsla tar över. Vid en första dejt ska du möta ögonkontakt med precision. Njut av stunden och om din dejt inte möter din blick tillbaka kan det handla om han hon/han är blyg, tänk på det.

Nästa bild
Prata inte om dig själv för mycket

Prata inte om dig själv för mycket

Det finns nog inget värre än att sitta med någon som bara pratar om sig själv. Om det finns ”regler” på första dejten så är det här absolut en av dem. Sätt strålkastaren på din dejt, inte på dig själv. Få personen att känna sig uppskattad, och sedd. Du är ju framförallt där för att lära känna din dejt!

Nästa bild
Le mycket

Le mycket

Vi skrev tidigare om hur viktigt det är att le för att bli lycklig. Det är ju så att leenden resulterar i leenden! Sprid glädje och värme så finns det en större chans att första-dejten-trycket lättar snabbare.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!