Man

5 grymma groomingtips som alla män bör känna till

Hur du rakar dig och återfuktning av hyn är några av de viktigaste rutinerna för ett snyggt yttre.

Foto: REX

Om du vill lyckas med en fräsch och välmående hud under vinterhalvåret kommer du att behöva anstränga dig lite – men inte mycket. Ingen av oss vill nog råka ut för en irriterad, torr eller rödprickig hud efter rakningen. Därför tipsar vi ovan om 5 grymma groomingtips för att se lika pigg som framgångsrik ut.

Raka dig ALDRIG direkt på morgonen

Raka dig ALDRIG direkt på morgonen

Låt huden vakna upp ordentligt – innan du sätter bladet mot din känsliga hud i ansiktet. Tidigt på morgonen är hyn fortfarande svullen efter djupsömnen och blir därför lättare irriterad. Låt hyn vila och vakna till så att blodcirkulationen kan komma igång innan du sätter igång med groomingrutinerna.

Nästa bild
Återfukta huden ofta

Återfukta huden ofta

Smörj huden varje gång efter rakning så att den kan återhämta sig. Huden består av stora delar vätska och behöver bli återfuktad dagligen – särskilt i det skandinaviska klimatet.

Nästa bild
Klipp naglarna regelbundet

Klipp naglarna regelbundet

För en perfekt grooming bör du även se över naglarna. Långa naglar kan bli riktigt läskigt så se till att klippa dem med jämna mellanrum. Ett knep är att precis som med rakningen tvätta händerna i varmt vatten för att mjuka upp huden och öka flexibiliteten i nagelbanden.

Nästa bild
Byt rakblad ofta

Byt rakblad ofta

Byt rakblad kontinuerligt och gör rent rakhyveln ofta. Det finns faktiskt mer bakterier i duschen än vad man tror. Och låter du rakhyveln ligga i ett fuktigt badrum mellan omgångarna kan du vara säker på att små bakterier har hittat till dina blad.

Nästa bild
Raka dig i rätt riktning

Raka dig i rätt riktning

Raka medhårs och gör det långsamt. Om du rakar mothårs finns risken att du skär i fel riktning och ditt ansikte tar skada.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!