Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

5 matvaror du har i kylen som (absolut) inte ska vara där

När du har varit och handlat mat så kan det kännas naturligt att packa in allt i kylskåpet. Ofta gör vi det direkt när vi kommer hem från mataffären och slänger in alla möjliga typer av matvaror för att hålla dem färska så länge som möjligt. Men sanningen är att all mat mår inte bäst – eller håller längst – inne i kylen. Här är 5 olika matvaror som du inte skall förvara i kylskåpet.

Källa. Slangintematen.se, Huffingtonpost.com

Olivolja

Olivolja

Om du placerar olivoljan i kylskåpet blir den nästan smörlik i konsistensen, svår att jobba med och inte lika fruktig i smaken som vi vill att den ska va.

Nästa bild
Bröd

Bröd

Brödet torkar snabbare om det förvaras i kylen istället för ett skafferi eller ute på diskbänken. Optimalt är att förvara brödet i 4 dagar. Vill du att det ska hålla sig fräscht längre? Frys in det.

 

Nästa bild
Kaffe

Kaffe

Malet kaffe suger åt sig av alla andra dofter och smaker i kylskåpet. Jag tror inte du är så sugen på att dricka ost-kaffe? Vi skippar gärna det!

 

Nästa bild
Potatis

Potatis

All fukt och kylan som är i kylskåpet gör det problematiskt för stärkelsen i potatisen – vilket leder till att de blir mjuka och inte lika goda att äta sen när de tillagas.

Nästa bild
Vitlök

Vitlök

När vitlöken ligger i kylskåpet så möglar den snabbare. När du väl ska använda vitlöken i maten vill du nog inte upptäcka att den har varit möglig under sin tid i kylen. Förvara vitlöken framme på diskbänken eller i skafferiet istället.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!