Man

5 saker framgångsrika personer gör varje dag – som du kan kopiera rakt av

Vill du också skapa mer framgång i ditt liv? Här listar vi fem vanor och rutiner som ingår i många duktiga entreprenörers scheman – och som du kan applicera på ditt liv.
 
mark zuckerberg richard branson
1. Skapar din egen morgonrutin
Att gå upp tidigt har många fördelar och enligt författaren Laura Vanderkams undersökningar i boken “What the most successful people do before breakfast” så är en tydlig morgonrutin ett viktigt inslag hos många framgångsrika människor. Profilerna i Vanderkams bok fyllde sina tidiga morgnar med allt från löpning, meditation, yoga och hundpromenader istället för att direkt kasta sig ut genom dörren eller dyka ner i mejlkorgen. Att starta dagen med produktiva eller självuppfyllande aktiviteter kan öka dina energinivåer, ditt humör och ge en stund för eftertanke – innan det är dags att hugga tag i dagens måsten.
 
2. Utgå från att saker och ting kommer att gå fel
Att kunna hantera problem som dyker upp är en stor del av att vara en framgångsrik entreprenör (eller anställd, vi stöter alla på vägbulor då och då). Utgå från att du kommer att misslyckas med saker och att det är en naturlig del i att utvecklas och röra sig framåt. För att fortsätta vara framgångsrik inom ett visst område måste du ständigt läsa på, göra research och experimentera – du lär så länge du lever. Richard Branson säger det bra: “Du lär dig inte att gå genom att följa regler, du lär dig när du gör det, och genom att ramla omkull”. Tips: Planera in lite tid varje dag (till exempel en halvtimme i slutet av arbetsdagen) då du med fullt fokus försöker hitta strategier och lösningar till saker som dykt upp under dagen.
 
3. Börja med det viktigaste
Du kommer till kontoret och börjar direkt att gå igenom mejlkorgen eller att bocka av andra lättare administrativa sysslor. Snart har halva förmiddagen gått – som du egentligen skulle kunnat lägga på mycket mer kreativa uppgifter. Din hjärna är som skarpast tidigt på dagen så det här är den bästa tiden för dig att tackla dina mest kreativa och utmanande arbetsuppgifter. Om du har möjlighet, stuva om i schemat så att du flyttar mejlsvarandet till en halvtimme innan lunch istället.
 
Läs också: 6 framgångsrika män du måste följa på instagram >>
 
4. Förstå vikten av teamwork
Många av de mest framgångsrika företagen i världen startades genom teamwork; Google grundades av Larry Page och Sergey Brin, Apple grundades av Steve Jobs och Steve Wozniak, och Paypal startades av ett team på fem personer. Att vara framgångsrik handlar väldigt sällan om helt eget arbete, framgångsrika personer kan samarbeta med andra, vet hur man kompromissar och uppskattar varandras goda egenskaper och idéer.
 
5. Jobba hårt och seriöst (men vila när du behöver)
Framgångsrika människor tror innerligt på och ser ett värde i sitt jobb. Det är svårt att vara produktiv och framgångsrik om du inte tror på vad du gör. Som anställd ska du såklart inte behöva sitta på kvällar och helger (om du inte får kompa ut tiden), men när inspirationen kommer till dig bör du absolut lägga någon timme även om det är söndag när du har ett projekt som både utvecklar dig själv och ditt jobb. Eller som Mark Zuckerberg uttrycker det: “En del drömmer om framgång… medan andra går upp och jobbar hårt för det.” Men för att nå framgång (vad det än betyder för dig), och för att du ska orka jobba hårt i många år, så måste du även kunna koppla bort jobbet och lära dig att återhämtning är a och o för att lyckas och utvecklas.
 
Foto: REX
Källa: Lifehack.org

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!