Man

5 vanliga misstag du gör när du tvättar

tvatta ratt
 
Att tvätta är inte lätt alla gånger. Men om du gör det rätt så kommer inte bara kläderna att hålla längre – de kommer att se snyggare ut också. Här är 5 vanliga misstag troligtvis du gör när du tvättar.
 
 
1. Tvätta inte för ofta

Precis som du inte ska tvätta kläderna i för höga temperaturer är det bra att inte tvätta kläderna för ofta. Varje tvätt innebär att klädernas fibrer gnuggas, viks och därmed slits. Något som inte helt oväntat leder till att kläderna till slut går sönder. Ett tips: Om något plagg bara har lite dåligt lukt hjälper det ofta att lufta det.

 

2. Använd inte för mycket tvättmedel

Tvätten blir inte renare för att du häller i mer tvättmedel i doseringsfacket – snarare tvärtom.

 

3. Proppa inte tvättmaskinen överfull

Du bör aldrig “trycka in” mer tvätt i en redan överfull maskin. Då gör du det bara svårare för tvättmaskinen att göra sitt jobb – vilket leder till mer jobb för dig. Plus att kan komma att behöva tvätta om allting i maskinen för att det inte blev 100% rent.

 

4. Gnugga inte på fläckar

Försök att undvika och gnugga på fläckar. Många gånger gör det bara situationen värre och förstör plagget mer. Ett smart tips att istället dutta försiktigt på fläcken med en ren vit trasa.

 

5. Du använder sköljmedel till handdukarna

Använd aldrig sköljmedel när du tvättar handdukar (eller träningskläder heller för den delen). Sköljmedlet gör att frottén absorberar vatten mycket sämre – och därmed förstör du hela handdukens syfte.

 

Foto. REX Features

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!