Man

7 saker som hjälper dig att odla ett snyggt skägg snabbare

Skägg har aldrig varit trendigare och vissa män har helt klart haft turen att födas med genetiska fördelar när det kommer till skäggväxt. Men även om du har svårt att odla eller upplever att det växer ojämt så finns det en hel del du kan göra, för att skynda på processen och hjälpa hårväxten en bit på vägen. 

 

jake gyllenhaal

Här listar vi 7 saker du bör tänka på för att odla ett vackert skägg!

1. Rengör och återfukta ansiktet

Tvätta ansiktet morgon och kväll och smörj därefter in huden med en återfuktande ansiktskräm.

 

2. Massera ditt ansikte

En ansiktsmassage kan få igång blodcirkulationen och förbättra hårets tillväxt. Det handlar inte om någon speciell teknik utan bara små cirkelrörelser i ca 10 minuter per tillfälle.

 

3. Bunkra upp med protein och mättat fett 

Dessa har nämligen en positiv inverkan på testosteron-nivåerna i kroppen. Ju högre dessa nivåer är, desto större är chansen att du odlar ett skägg snabbt. Så lägg till feta fiskar, bönor, ägg och animaliskt fetter för att borsta skäggväxten.

 

4. Ät livsmedel rika på vitaminer 

Vitamin B7, som finns i äggula och nötter har positiv inverkan på hårväxten. Vitamin B3 och B5 är också känd för att förbättra blodcirkulationen och de hittar du i nötkött, kyckling, äggula, fisk, mjölk, avokado och många fullkornsprodukter.

 

5. Minska stressen i ditt liv

Det är viktigt att leva ett så stressfritt liv som möjligt om du värnar om dig själv och älskar ditt hår. Stress lämnar nämligen negativa effekter på håret genom att tunna ut det och hindra tillväxten. Stress stör även immunförsvaret vilket på sikt kommer att begränsa din förmåga att odla skägg.

 

6. Sov gott – ca 8 timmar 

En god natts sömn kommer att hjälpa dig att hålla formen men även att odla ett skägg snabbare. Din kropp fyller på med energi under natten, vilket innebär att otillräcklig sömn (mindre än sex timmar) kommer att minska chanserna för det. Försök prioritera ca åtta timmar per natt!

 

7. Motionera regelbundet

Satsa på övningar som förbättrar blodcirkulationen, vilket leder till högre ämnesomsättning vilket kan ge positiv effekt på hårväxten.


Källa: Enkivillage.com
Foto: REX Features

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!