Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

8 grymma raggningsrepliker som faktiskt fungerar – för alla

Nu för tiden raggar vi allt som oftast bakom en skärm via Tinder eller sociala medier. Det har aldrig varit lättare att lägga in en stöt på någon man är intresserad av men heller inte enklare att avvisa den!

Raggningsrepliker-som-funkar

Är du ute efter Tinder-tips så får du helt enkelt swipa vidare för här tipsar vi om 8 sätt att ta kontakt med någon in real life.

En bra raggningsreplik är helt enkelt en fras eller mening som används i syfte att starta en konversation med en person man inte känner sen tidigare. En bra sådan bör inte vara cheesy och ska kunna användas vart som helst. På bussen, i affären, på gymmet i baren eller på dansgolvet. Här guidar vi dig hela vägen till dejten!

1. Först: Skaffa dig självinsikt

Innan du ger dig ut på “banan” kan det vara bra att skaffa dig lite självinsikt genom att lista dina styrkor/svagheter på ett papper. Kanske finns det svagheter du kan jobba på innan du börjar ta kontakt? Ta gärna hjälp av ett par vänner för att se hur de uppfattade dig första gången och försök se dig själv ur en främmande persons perspektiv.

2. Tänk positivt

Att tänka positivt kan öppna dörrar du inte trodde fanns. Du kommer på köpet att känna dig mer självsäker och sända ut positiva vibrationer till männsikor du möter. Du vet ju själv hur jobbigt det kan vara att möte en väldigt nervös eller negativt inställd person även fast den inte säger mycket så ”känns det i luften”.

3. Gör ett självsäkert intryck

Det här kan vara lättare sagt en gjort men faktum är att självkänsla går att träna upp precis som ett par starka ben då det är en färskvara. Att aktivt börja jobba med dig själv och din självkänsla är aldrig försent och vi lovar att du precis som med träning kommer att märka snabba resultat i början.

4. Ta till det här tricket

Ett gammalt trick när man möter en ny människa är att behandla denna som en vän. Nu behöver du inte tänka att du möter din bästa vän men det funkar fint med någon du känner sedan tidigare och tycker om för att få till rätt känsla. Det kommer att ge ett välkomnande intryck och du kommer förmodligen också att slappna av och bjuda på dig själv lite mer.

5. Fila på kroppsspråket

Din mimik och ditt kroppsspråk måste hänga med i det du säger. Undvik att stå med armarna i kors eller fingra fumligt med händerna. Sträck på ryggen, använd dig av armarna när du pratar och kom ihåg att man kan le med munnen – men också med hela ansiktet så det syns i ögonen. Det sistnämnda är ingen dum idé.

6. Ta kontakt på ett smidigt sätt

Det är kanske ingen vidare idé att dyka upp bakifrån, väldigt hastigt eller skrika på en person att vänta tills du hinner fram då det kan upplevas läskigt och framfusigt. Försök att ta kontakt på ett smidigt sätt och helt enkelt bara gå fram till personen i fråga så naturligt som möjligt.

7. Säg rätt saker 

Dejtingcoachen tipsar om tre effektiva raggningsrepliker:

Var rak på sak.
1. Hej! Jag måste bara fråga dig en grej. *räck fram handen och presentera dig själv* Jo, *väntar på ögonkontakt*, skulle du vilja ta en fika/dejt med mig någon dag?

Var “spontan”.
2. Hej, jag var bara tvungen att gå fram och hälsa på dig. Annars skulle jag ångrat mig för resten av dagen ifall jag inte sa hej till dig. *räck fram din hand och presentera dig*.

Ibland är det enkla det bästa (som nummer 3).
3. Hej! *räck fram handen och presentera dig själv*

8. Träna 

Träning ger resultat och det tål att upprepas! Det kanske inte gick bra första gången men vad gör det om fem år? Testa igen och igen och… Ja, du förstår! Snart sitter det och du är på köpet inte heller nervös längre. Win – win!

Foto: Unsplash
Källa: Dejtingcoachen 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!