Man

9 dåliga vanor du måste sluta med genast

9-daliga-vanor-du-maste-sluta-med
Hur många gånger har vi inte lovat oss själva att det är dags för förändring? Här kommer den hårda sanningen, är du redo? Här är 9 dåliga vanor du måste sluta med.

1. Älta det förflutna
“Tänk om” är den värsta frågan du kan ställa dig när du försöker gå vidare. Självklart kan man inte alltid släppa det som varit och det som kanske kunde ha hänt, men faktum är att du aldrig kommer kunna förändra det förflutna. Öva på att försöka fokusera på det som händer nu och på de val som tar dig framåt.

2. Hålla dig kvar i ett dåligt förhållande
Det kanske låter lite hårt men vissa förhållande går inte att lappa ihop. De som har svårt att hantera starka känslor har oftast problem att släppa taget. Ju snabbare du lär dig skilja på känslor och förnuft kommer du att må mycket bättre.

3. Hitta på ursäkter
Det finns inget som heter för sent, för trött eller för gammal. Det är bara ord man använder när man saknar motivation, vilja och inspiration. Du vet egentligen att det är sant. Så sluta hitta på ursäkter och börja leva ditt liv.

4. Försöka passa in
Alla vill vi passa in och letar efter ett sammanhang. Egentligen är det meningslöst att hålla på att leta efter en plats där vi passar in. För den platsen kanske inte ens finns. Du borde istället skapa din egen plats. Börja bygga med det du vet och kan om dig själv och snart har du själv byggt din egen plats istället för att försöka passa in i någonting som inte är du.

5. Prioritera bort din sömn
Trots att vi sover en tredjedel av vårt liv så är vi dåliga på att ge oss tillräckligt med vila. Det betyder inte att du måste gå och lägga dig tidigt utan att du också ska sköta kosten och träningen. Utan rätt kost och träning blir faktiskt sömnen lidande. Självklart finns det mycket man vill hinna med men det är ändå din hälsa som är det viktigaste.

6. Umgås med negativa människor
Du vet att de finns där omkring dig, de som irriterar dig, stjäl ditt fokus, eller drar ner dig. Om du inte redan gjort det är det hög tid att säga hejdå till dem, en gång för alla.

7. Leta efter den “rätta”
Brukar man inte säga att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge? Det ligger mycket i det, ofta handlar det inte om att hitta rätt person utan att du först måste hitta ditt rätta jag innan du är redo att ta in någon annan i ditt liv. Det mesta faller på plats när tiden är inne och du är mottaglig för att ta in någon annan, så sluta därför att aktivt leta efter den “rätta”.

8. Tro att du behöver ha en förklaring till allt
Du behöver inte ursäkta din boendesituation, din arbetssituation, eller dina kostval. Folk kommer alltid vara nyfikna men du är inte skyldig att behöva dela med dig av allt eller känna att du behöver förklara varför du gör som du gör.

9. Lägga för mycket tid på att hålla koll på andra
Självklart är det bra att hålla koll på vad andra gör omkring dig men lägger du för mycket tid och energi på att engagera dig i någon annans liv, stjäl du bara tid från dig själv. Använd den tiden till att fokusera på din egen utveckling.

Foto: REX

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!