Man

Trött på jobbet? Här är 18 tips som kan hjälpa dig

Är du trött på jobbet? Här är 18 tips som kan hjälp dig som har tappat motivationen att få tillbaka energin.

Foto: Instagram @johanneshuebl/Unsplash

1. Planera mera
Planera dig igenom din dag redan under kvällen innan och ta en sak i taget. När du väl spaltar upp vad som måste göras så känns det många gånger inte lika tungt längre – du ser ett mål. Planering är en väldigt viktig faktor vid alla tillfällen där motivation, mål och resultat står i centrum.

2. Undvik det som distraherar dig

Undvik att svara på alla typer av jobbmail, SMS:a, uppdatera Facebook och like:a bilder på Instagram när du är mitt uppe i en syssla. Det finns fler distraktioner i världen än saker som hjälper dig att hålla fokus. Distraktionen är oftast negativ för din produktivitet och kan få dig att ogilla ditt jobb helt i onödan.

3. Planera in roliga break

Ingen, eller i alla fall ytterst få, kan sitta 8-10 timmar i sträck och vara koncentrerade med fullt fokus och högsta kreativitet. Planera in en kaffe med en kollega i 15 minuter varannan timme. Eller varför inte ge dig själv en belöning efter jobbet om du hinner pricka av alla punkter som stod på att-göra-listan?

4. Stör dig inte på omgivningen

Försök att inte oroa dig över eller ständigt bevaka vad som händer i din omgivning. Oftast finns det två sätt att tackla störningsmomenten som äger rum på ett kontor. Antingen så blir du riktigt bra på att spela spelet eller så ignorerar du din omgivning totalt. Visst kan det kännas som att du går miste om någonting viktigt – men hur ofta har du missat något av betydelse för att du var mitt uppe i ditt jobb? Den typen av viktig information når dig alltid ändå.

5. Ta hjälp av dina kollegor

Du är sällan ensam på en arbetsplats. Om du tycker att varje dag känns grå och trist så snacka ihop dig med en kollega och samarbeta. Kanske ni kan hitta på en tävling er emellan? Käka lunch ihop varannan dag och stämma av? Eller ta något eget initiativ till ett projekt/intresse som ni vill fokusera mer på? Många gånger är det bara små saker som krävs för att få vardagen mer underhållande.

Foto: Instagram @johanneshuebl/Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!