Man

Drömmer du om att bli polis? Nu kan du bli civil utredare – utan utbildning

Går du ibland och fantiserar om huruvida det vore att vara polis – om än för en dag? Slår du lika snabbt bort dessa tankar då du kommer på att det står ett x antal år hårt plugg framför dig, då du väl klarat av de krävande (läs supersvåra) antagningsprovet. Då kommer det här förhoppningsvis göra din dag! 

polis-soker-intern-utredare
Foto: Polisskolan Källa: St.nu

Polisen i Västernorrland söker nämligen civila utreda med brinnande intresse som viktigaste egenskap. “Det här är ett snabbare sätt att få in fler utredare, det tar flera år att få in fler poliser”, säger kanslichef Kenneth Bergqvist.
 
Polisen är på jakt efter tio nya utredare som ska jobba med allt i från vanliga mängdbrott som tillexempel stölder till bedrägerier. Polisen söker också specialister tillexempel inom IT, juridik och ekonomi.
 
Alla är välkomna att ansöka om tjänsten men extra intressant är personer med bakgrund som utredare på tillexempel försäkringsbolag, skatteverket, migrationsverket eller andra myndigheter.
 
“Framförallt söker vi personer som vill hjälpa medborgare som blivit utsatta för brott att få dem uppklarade. Det ska vara en person som är nyfiken och noggrann. Det sista är viktigt eftersom utredningen så klart måste hålla en hög kvalitet för att klara sig genom alla rättsliga instanser”, säger Eva Jagebo Bonnerud, chef för utredningssektionen.
 
Så, sugen på att extraknäcka som civil utredare och kanske ta dit pick och pack och flytta till Norrland? Läs mer här! 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!