Man

Forskare: “Att titta på Netflix tillsammans gör ert förhållande bättre”

Tillhör ni de par som hellre stannar hemma och tittar i sträck på Netflix än att gå ut och träffa folk? Då behöver ni inte ha dåligt samvete längre. Ny forskning visar nämligen att Netflix är bra för ert förhållande.
 
titta-netflix-bra-for-relationen-forhallande-Foto: CBS

En studie publicerad i Journal of Social and Personal Relationships visade att par som tittar på Netflix tillsammans håller ihop.
 
Forskare vid University of Aberdeen frågade studenter om hur bra deras förhållande var, samt deras TV- och film-tittar vanor var. De upptäckte att ju mer tid personer tillbringande att titta på filmer och serier med sin partner, desto mer fästa var de vid varandra.
 
De upptäckte också att effekten var som störst när paret inte hade så många gemensamma vänner, vilket brukar göra att par känner sig närmare varandra. Forskare tror att karaktärerna i serierna till viss del ersätter den verkliga umgängeskretsen.
 
Det är också många par som känt av Netflix-effekten. Enligt en undersökning gjord i somras av Propeller Insights och Xfinity svarade 75 procent av de svarande att TV stärkt dem som par.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!