Man

Forskare: “Öl kan vara bättre att dricka än kaffe”

Älskar du också öl så där mycket att det redan börjar rycka i fredags-öl-nerven? High five på den i så fall! Forskare har nämligen upptäckt att öl kan vara nyttigare än bland annat kaffe och dessutom få dig att leva längre! 

ol nyttigare an kaffe

Låter det här för bra för att vara sant? Jo, det kan vi hålla med om men enligt forskare vid Tel Avivs universitet så har det att göra med att alkoholen i ölen påverkar våra telomerer (de linjära kromosomernas ändar) positivt genom att förlänga dem.

Telomererna blir kortare ju äldre en person blir innan de till slut dör ut helt. Om vi ska ta ett exempel så gör koffeinet i ditt morgonkaffe så att dessa telomerer förkortas vilket påskyndar döds-processen, det medan alkoholen i ölen förlänger den och därmed även livslängden.

“För första gången har vi identifierat ett fåtal miljöfaktorer som förändrar telomerernas längd, och vi har visat exakt hur de gör det.” säger professor Martin Kupiec enligt Daily Mail.

Forskarna upptäckte att telomererna reducerades även med låga nivåer av koffein. Det räcker med endast en Espresso för att påverka telomerernas längd negativt.

Så vad säger ni, en öl på det? För våra stackars telomerers skull om inte annat!

Skål och trevlig helg önskar vi på Metro Mode.

Foto: REX Features
Källa: Expressens Hälsoliv 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!