Man

Forskning: Människor bedömmer dig utifrån dessa 7 saker

Du har garanterat hört det förr men från och med första ögonblicket så blir du scannad av din omgivning som gör allt de kan för att få ett hum om vem du är och vad du representerar. Här listar vi 7 punkter som säger en hel del om dig själv, vare sig du vill eller inte! 


1. Din handstil 

Enligt en studie genomförd av National Pen Company så säger alltså en så märklig sak som handstilen en del om dig. En liten handstil tenderar att gå hand i hand med en blyg, noggrann och flitig personlighet medan en större handstil är mer utåtriktad och djärv.

2. Ditt val av färg

Enligt en artikel publicerad i Psychology Today, så säger ditt färgval på kläder (och inredning etc) mer om din personlighet än du kanske tror. Personer som ofta väljer svart är känsliga, konstnärliga och ofta uppmärksam på detaljer, medan de som älskar rött är utåtriktade och proaktiva i sina strävanden. Folk som älskar grönt är lojala och tillgivna, medan de som älskar vitt är organiserade och logiska. Du som har blå som favoritfärg är stabil och lugn.

3. Dina händer 

Eller snarare så säger dina beteenden som nagelbitning en del om dig. Vanor som nagelbitning, småplockande på huden och tvinnande av hårslingor kan bero på stress, tristess och allmän otålighet. Det kan även bero på att du är en perfektionist, allmänt spänd eller nervös.

4. Dina skor

Enligt undersökningar säger dina skor en hel del om dig. Forskaren Omri Gillath från University of Kansas, säger att han bara genom att veta priset, stilen och färgen på en persons skor kan gissa ca 90 % av ägarens personlighet samt hens inkomst, kön och ålder. Intressant!

5. Dina ögon

Du har kanske hört att dina ögon är spegeln till din själ. Det ligger något i det. Dina ögon och framförallt din blick säger nämligen en hel del om vad du tänker och känner. Du bedöms även huruvida du upplevs som lojal eller inte. Enligt studier är personer med blå ögon mindre angenäma och mer sannolikt att skapa beroenden än personer med mörkare ögon. En svag ögonkontakt och fläckig blick tyder på bristande självkontroll och självkänsla medan en stadig blick tyder på starkt självförtroende.

6. Din punktlighet

Hur tidigt eller sent du dyker upp för ett möte eller liknande kan säga en del om dig, antingen negativt eller positivt. Att komma sent till någonting viktigt kan innebära att du är respektlös och nonchalant. Är du istället tidig säger de att du är hänsynsfull om andra människors tid, organiserad och driven.

7. Ditt handslag

Det har visat sig att personer med en stark handskakning utstrålar självförtroende och återspeglar en stark och självsäker karaktär. Sådana människor är också sannolikt utåtriktade. Personer med svaga handslag, å andra sidan, saknar självförtroende och tenderar att alltid välja den enkla vägen ut ur en utmaning.

Källa: Lifehack.org 

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!