Artikeln innehåller annonslänkar
Man

H&M anställer designern Heron Preston som kreativ rådgivare

Nyligen meddelade H&M att de har inlett ett samarbete med den namnkunniga designern Heron Preston. Enligt klädjätten kommer samarbetet att fokusera på herrmode och bland annat syfta till att “inspirera till nya sätt att tänka och arbeta på”.

Foto: H&M

Med sitt egna framgångsrika klädmärke, en karriär som DJ och ett stort engagemang för hållbarhet är Heron Preston ett namn som många känner igen. Nu påbörjar designern ett samarbete med H&M, detta i egenskap av kreativ rådgivare.

“Älskar att testa gränserna”

Det var förra veckan som H&M meddelade att de har gjort gemensam sak med Preston – som tidigare jobbat för både Nike och Kanye West – för att skapa den nya plattformen “H2”.

Enligt kedjan kommer Preston bland annat att vara med och ta fram “unika special-kollektioner” och fungera som en konsult för H&M:s designteam. Det verkar även som om särskilt fokus kommer att läggas på hållbarhet, något som är en hjärtefråga för designern.

I ett pressmeddelande berättar Preston om anledningen till att han valde att påbörja ett samarbete med den svenska klädkedjan:

“Jag säger alltid att alla är vi mode. H&M tilltalar så många olika typer av människor jorden runt och det är ett märke för alla. Jag älskar att testa gränserna för vad som är möjligt och känner att de var väldigt intresserade av att göra det med mig. Jag beundrar ett företag av H&M:s storlek som vill ta risker tillsammans med mig, för vår gemensamma tro är att verklig förändring i slutändan måste ske på en skala som berör alla.”

KÖP
Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!