Man

Hur man blir en bättre vän? Vi listar 4 grundläggande byggstenar

När var det senast du tog dig en riktig funderare och tänkte över hur bra vän du egentligen är? En sann, hälsosam och rik vänskap bygger på engagemang och lojalitet och här har vi listat fyra byggstenar för att vara en bra vän. 

Namnlöst-1

1. Ta inte dina relationer för givet 

Det är fel att argumentera för att en vänskap eller relation blir bra av sig själv bara man har kul tillsammans eller har upplevt mycket ihop. Även de närmsta relationerna kräver underhåll och energi för att fortsätta blomstra. Ta inte dina relationer för givet utan kom ihåg att stanna upp och sända en tanke till din vän då och då (utan att denna fyller år eller har gått och förlovat sig). Det kan vara allt ifrån ett mail till ett sms eller en inbjudan till något kul!

 

2. Ta initiativ till att hitta på saker 

I relationer, både vänskapliga och romantiska, finns det ofta en som är mer av en initiativtagare, men så ska det inte behöva vara. I en sund relation behöver båda parter ta initiativ och lägga ner energi på det. Det som annars kan hända med åren är att initiativtagaren lessnar. Allt handlar om att ge och ta, kom ihåg det!

Namnlöst-2

3. Kommunicera och respektera varandras tid 

Det finns en situation som ofta uppstår i vardagen och det är att man gör planer med någon man sedan inte kan hålla, då det kommer något i vägen (vilket bara är naturligt). Här är en bra kommunikation A och O. Se till så att personen i fråga får veta att du kommer att bryta era planer i tid och visa att du respekterar dennes tid.

Namnlöst-3

4. Visa medkänsla i stället för medlidande

Människor gillar inte medlidande och många kan dra sig för att berätta något jobbigt eller lätta på hjärtat om de tror att de kommer mötas av någon som ska tycka synd om, och lida med dem. Att visa medkänsla är någonting helt annat då det visar att man känner för personen i fråga, visar empati och kan tänka sig att hoppa ner i “den djupa gropen” och faktiskt försöka hjälpa personen upp igen. Det, utan att lägga lidandet på sig själv.

 

Foto: Unsplash

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!