Man

Kvinnor attraheras av skalliga män, visar ny undersökning

Att kvinnor inte skulle dras till skalliga män är en seglivad myt som nu tycks vara på väg att avlivas: enligt en ny undersökning utförd av Roboot anser nämligen en klar majoritet av kvinnor att män som saknar hår på huvudet är attraktiva.

Foto: Instagram @jasonstatham

I en ny undersökning utförd av SEO-agenturen Reboot framkommer det att hela 88 % av kvinnor attraheras av skalliga män. Agenturen tog sig även friheten att med hjälp av olika variabler försöka utröna vilka som anses vara de sexigaste skalliga männen 2023 – och en viss kunglighet toppade listan.

Världens sexigaste skalliga män 2023

Brittiska prins William utsågs till vinnare i Roboots lista över världens sexigaste skalliga män 2023, tätt följd av skådespelarna Vin Diesel och Jason Statham:

  1. Prins William
  2. Vin Diesel
  3. Jason Statham
  4. Samuel L. Jackson
  5. Jeff Bezos
  6. Michael Jordan
  7. Dwayne Johnson
  8. Shemar Moore
  9. Shaquille O´Neal
  10. Terry Crews

Uppfattas som mer självsäkra

I en studie utförd av forskaren Albert E. Mannes 2021 ger en möjlig förklaring till varför så många kvinnor tycks dras till skalliga män.

I studien fick 59 deltagare bedöma bilder av män med respektive utan hår. Generellt sett ansåg intervjupersonerna att männen som saknade hår framstod som mer dominanta, självsäkra och maskulina. Dessutom uppfattades de som både längre, äldre och starkare.

Intressant nog förknippade deltagarna positiva egenskaper med män som helt saknade hår på huvudet – de som snarare höll på att tappa håret tycktes inte besitta samma dragningskraft.

Med andra ord: om du håller på att tappa håret är det bästa du kan göra att omfamna det!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!