Man

Mark Zuckerberg: “Knepen som gör att alla kan lyckas som entreprenör”

Är det någon som vet hur man lyckas som entreprenör så är det självklart Facebooks grundare Mark Zuckerberg. CNBC ställde frågan om vad som ligger bakom hans enorma framgång och nu har Veckans Affärer listat hans tre knep för succé till andra med samma dröm.

Mark-zuckerberg-facebook

 

Här listar Veckans affärer de tre karaktärsdragen som Mark anser vara viktigast hos entreprenörer.

 

1. Visionen är A och O

 

Att ha en tydlig vision är den allra viktigaste ingrediensen för en entreprenör vilket Mark förtydligar. “Jag ser alltför många entreprenörer som bestämmer sig för att de vill starta företag innan de vet vad de vill bygga. För mig känns det bakvänt.”

 

2. Vikten av att omge sig av rätt personer

 

Ensam är långt ifrån stark och ingen klarar att bygga ett framgångsrikt företag på egen hand. Att bygga ett team är en av de viktigaste uppgifterna och här gäller det att omge sig av rätt människor. Negativa personer och nej-sägare kommer aldrig leda dig till framgång. “Oavsett hur duktig du är, så kommer det finnas saker som andra är bättre på och när man ser på de största bedrifterna i världen så görs de inte av en person, utan av ett team.”

 

3. Att aldrig ge upp

 

Som nybliven entreprenör kommer du att möta flertalet motgångar och det hör bara resan till. Allt handlar om hur du väljer att tackla dem (vilket kan vara väldigt svårt till en början! Det är inte lätt men det är långt ifrån omöjligt! “Folk pratar om succéer som kommer till över en natt, men det är inte så det fungerar.”

 

Och du, skies the limit så har du en grym idé är det hög tid att förverkliga den!

 

Källa: Veckans Affärer
Foto: REX Features 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!