Man

Martin Hansson: ”Min gymnasietid bestod av att reta upp gamla fackpampar i min hemstad”

martin-hansson-metro-mode
Som redaktör för Metro Mode Man guidar han 1,2 miljoner människor till en snyggare stil varje vecka. Dessutom driver han en framgångsrik blogg där läsarna dagligen får aktuella shoppingtips. Denna vecka tar Mitt Modeliv tar pulsen på den 24-åriga Martin Hansson.
 
Om jag inte arbetade med det jag gör så hade jag…
Varit kommunalråd i Mariestad. Hela min gymnasietid ägnades åt att skriva debattartiklar i tidningen, reta upp de gamla fackpamparna och stå på torget var och varannan lördag för att prata företagande och försöka vara en svärmorsdröm. Om jag lyckades? Haha, jag var på väldigt god väg tills jag insåg att modelivet och att hitta kärleken i Stockholm lockade mer.
 
Jag trivs bäst att gå klädd i…
Jag hade tänkt att svara en skarp italiensk kostym – men då hade jag ljugit. Sanningen är den att jag älskar att gå klädd i jeans, sneakers och en urtvättad linneskjorta på sommaren.
 
I högstadiet såg jag ut som…
Då var det svettarmband och t-shirtar med överdimensionerade JL-loggor. Mina jeans var istoppade i ett par tubstrumpor med intersport-text på och sedan bar jag Adidas Goodyear-skor för hela slanten. Jag var tokmodern. Då. Fan vad man såg ut alltså…
 
Men nu har jag hittat min stil och den är…
Jag gillar att klä mig elegant men på ett ledigt och bekvämt sätt. Mina nyckelplagg i garderoben denna säsong en mörkblå dubbelknäppt kavaj med rejäla slag upptill, ett par stilrena lädersneakers och svarta solbrillor.
 
Min stilförebild är…
Älskar allt Tom Ford varit vid verket vid – oavsett om det är filmskapande eller snuskigt snygga tuxedos. Andra snubbar jag tycker klär sig föredömligt är Ben Gorham, Johannes Huebl och Harry Styles.
 
Det värsta jag vet när folk tar på sig är…
Folk får klä sig i vad de vill. Mode handlar inte om att inte bära någonting under en viss tid – utan att hitta sig själv och sin egen stil. Människor som hävdar någonting annat blir bara pretto och översittande i längden.
 
Jag vill begravas i …
Jag har någon hatkärlek till öppet hav, resten får ni lista ut själva…
 
Jag önskar att jag hade råd med…
Nu borde jag svara något i sann Sofi Fahrman-anda att jag skapat mitt drömliv och redan har allt, men så är inte fallet – ännu. Idag hade jag inte tackat nej till ett pampigt sommarhus i Stockholms yttre skärgård. Mitt enda lilla krav är att man kan landa med helikopter och att det finns 4G-täckning.
 
Av: Elina Malm
 
 
Läs även Mitt Modeliv med:
Susanne Histrup: ”Det dyraste jag köpt i klädväg är min bröllopsklänning”
Oscar Arrsjö: ”Så fort man kommer utanför tullarna står Foppatoffelsmännen där”
Hanna MW: ”Jag har en fruktansvärd klaustrofobi”
Sandra Beijer: ”Det här ger mig rysningar”

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!