Man

Metro Mode Man välkomnar Jonas Fagerström – Sveriges roligaste man

Jonas Fagerström, som har blivit kallad ”Sveriges roligaste kille”, inleder ett samarbete med Metro Mode Man och vi är grymt glada över att välkomna Jonas in i gänget. Jonas har under en längre period spelat in roliga filmer på sina sociala medier och kommer nu också att satsa mer på stil och herrmode. 

– Jag tycker det är magiskt att få arbeta med Jonas. Sedan första gången jag träffade honom har jag känt att han är perfekt för Metro Mode Man. Jonas blandar sina humorinlägg med stilsäkerhet och jag ser fram emot att göra många samarbeten med Jonas framöver,” säger moderedaktör Marcus Schuterman.

Läs intervjun med Jonas här nedanför:

Du utbildade dig till elektriker men landade på humorspåret – hur gick det till?

 

– Jag utbildade mig till elektriker och arbetade som det när jag bodde i Smögen. Det var för ett och ett halvt år sedan som jag flyttade till Göteborg och då tog ett jobb som IT-konsult. Jag arbetade på firman två gånger i veckan.

Men humorspåret har alltid funnits där också. Jag har alltid varit pajasen i gänget och skojade mycket med killarna. Men det var inte förrän iPhone-kameran blev såpass bra så att man faktiskt kunde filma bra klipp som jag började satsa. Men då var det ju mest för skojs skull och framförallt för killarna.

Jag hann nog lägga upp tre filmer innan det började bli stor respons. Det var helt klart “stekarfilmen” som gjorde mig större i början. Jag gjorde en sketch tillsammans med en polare som vi kallade för “Före vs efter lön” och den fick väldigt bra respons.

Det var tiden då Instagramfilmerna hade en maxlängd på 15 sekunders filmer (nu har Instagram 1 minut). Det var många gånger vi spelade in och det var 16 minuter. Då var det bara att börja om. Det gick från att man gjorde klippen för polarna och att första bästa klipp var helt rätt att skicka iväg till att jag började lägga ner mer och mer tid för att jag gjorde klippen mer tillgängliga för alla som såg den.

 

Hur gick det till när du tog tjänstledigt för att filma på heltid?

 

– Jag har filmat med Carl Déman och Lucas Simonsson (tillsammans har den en YouTube som heter JLC) sedan förra sommaren. Innan dess spelade vi in ensamma. Vi har i princip bara kört Instagram och Facebook tidigare, men nu satsar vi mer krut på YouTube. Vi känner att vi nådde vårt tak kan man säga och vi behövde en ny plattform och en ny målgrupp. Framförallt kände vi att vi att vi behövde en ny plattform där vi kunde göra annorlunda saker.

Jag jobbade ju som IT-konsult två dagar i veckan och det blev så att när jag väl kom in så satt jag ändå och tänkte på idéer och på hur man kan klippa filmerna. De visste att jag höll på och filmade på sidan om och de tyckte bara att det var roligt. Sen vill väl ingen arbetsgivare ha en anställd som ändå vill göra andra saker. Jag berättade för dem att jag ville satsa på det här och dem var väldigt förstående. Jag frågade om det var okej om jag tog tjänstledigt och de sa att det inte var någon fara.

Vart får ni inspiration ifrån till era klipp?

 

– På Facebook och Instagram gör vi framför allt sketcher. Vardagsproblem är en klassiker – problem som människor känner igen sig i när de ser klippen. Sådana saker kommer ganska naturligt till en och det är saker vi inte riktigt planerar.

YouTube är svårare. Där har vi inte samma igenkänning. Vi har massa idéer med det krävs mycket planering. Vi behöver folk som är kunniga inom olika områden. Sen har vi ju vloggen och det är genom den som folk får följa oss under vardagen som människor. Men för YouTube i helhet så måste vi brainstorma och arbeta mer med innehållet.

Hur känns det att börja jobba med Metro Mode Man?

 

– Det känns väldigt roligt. Jag blev glatt överraskad när ni ringde och vi sågs. Det känns väldigt roligt att göra något annorlunda, i alla fall för mig. Jag tycker verkligen det är roligt att fota och bli fotad så jag ser fram emot mer modesamarbeten. Det känns väldigt spännande att få arbeta med Metro Mode Man.

 

Vad betyder stil för dig?

 

– Det betyder väldigt mycket för mig. Jag är nog ganska fåfäng och jag gillar att uttrycka mig på olika sätt, mode är verkligen ett av dem. Förr brydde jag mig inte alls lika mycket – jag sportade Ralph Lauren med stora logotyper. Det är något jag kan skratta åt idag. Nu bryr jag mig mer och intresset för stil kommer genuint.

Jag var elektriker tidigare och gick runt med knegarkläder varje dag. Det var inte riktigt så att jag bytte om till snygga plagg när jag kom hem efter jobbet. Men nu när vi filmar så kan jag ha på mig snyggare grejer vilket är väldigt roligt.

 

Vilket är ditt favoritplagg?

 

– Mina svarta jeans utan tvekan, de fungerar till allt. Det är Acne-jeans som jag har haft i sex månader. Jag tycker jeans sitter bäst när de är nytvättade så jag tvättar mina byxor ofta. De ska vara tighta.

Jonas Fagerström

Jonas Fagerström

Foto: Abraham Engelmark

Nästa bild
Jonas Fagerström

Jonas Fagerström

Foto: Abraham Engelmark

Nästa bild
Jonas Fagerström

Jonas Fagerström

Foto: Abraham Engelmark

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!