Man

Omar Rudberg är Sveriges bäst klädda man 2023

Café Magazine har korat artisten och skådespelaren Omar Rudberg till Sveriges bäst klädda man 2023.

Foto: Sanna Dahlén

Café delar för 31:a året i rad ut Sveriges tyngsta stilpris inom manligt mode. Vinnaren Omar Rudberg är redan vid 24 års ålder en firad internationell stjärna med flera miljoner följare i sociala medier. “Omar klär sig progressivt över könsgränserna och är fullt medveten om vilken betydelse som mode och stil har för det sammanlagda intrycket av en artist i dag. För oss är han en självklar vinnare”, säger Daniel Lindström, brand manager och modechef på Café.

Omslag Café. Foto: Sanna Dahlén

I en närgången intervju med redaktören Rasmus Blom, i Cafés juni/juli-utgåva, berättar Omar Rudberg om sin nästan osannolika kometkarriär och livsresa. Från uppväxten i Venezuela – präglad av energi, sång, dans, mat och kläder – till flytten och det plötsliga artistgenombrottet i Sverige, och medverkan i megasuccén Young Royals på Netflix, som totalt har vänt uppochned på Omars värld.

I Café nr 2 presenteras hela listan över Sveriges 50 bäst klädda män. Här hittar vi alltifrån landets mest stilsäkra stylister, programledare och regissörer till modemedvetna fotbolls- och friidrottsstjärnor. På andra plats kom modeprofilen Fredrik Robertsson och på tredje plats kocken Jimmy Gou. Förra året vann skådespelaren Alexander Abdallah.

Så här lyder motiveringen till årets vinnare 2023:

”Ingen svensk man personifierar modebilden 2023 bättre än skådespelaren och artisten Omar Rudberg. Han pushar ständigt gränserna mellan manligt och kvinnligt i ett lustfyllt och inspirerande sätt att klä sig. Hans garderob bygger på kontraster mellan hårda och mjuka material, avklätt och uppklätt, minimalistiskt och extravagant. En 24-årig stilikon och förebild för miljonpublik.”

Foto: Sanna Dahlén

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!