Man

Så blir du uppgraderad på flyget – utan att betala en krona

 Vill du flyga business class men varken har råd eller lust att vända upp och ner på plånboken? Det är enklare än tror du och du kommer med att vara lojal, tidigt ute och välklädd. Här är fem tips för dig om vill bli uppgraderad på planet – utan att betala en krona.

Foto: Unsplash

Det finns många olika nivåer på flygstolarna i ett flygplan. Plus, Premium och Business Class är några av de vanligaste namnen på avdelningarna längst fram i flyget. Vill du bli uppgraderad men inte betala något extra så finns ett par smarta tips som du kan använda dig av. Resesökmotorn Skyscanners medarbetare är frekventa resenärer och ger dig i bildspelet ovan fem tips som med lite tur tar dig till business class på nästa flight.
 
Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

1. Res under industrisemester/helgdagar

1. Res under industrisemester/helgdagar

Chanserna till en uppgradering är större om man flyger på dagar då affärsresenärerna är hemma och då de bättre platserna därmed står tomma.

Foto: Ross Parmly/Unsplash

Nästa bild
2. Var lojal

2. Var lojal

Gå med i flygbolagens lojalitetsprogram – det är gratis! Även om det är den lägsta nivån, belönas du först av alla. Se till att ordna ett seperat kort för varje flygbolag.

Nästa bild
3. Var tidigt ute

3. Var tidigt ute

Ditt flyg har kanske bara ett eller två uppgraderingsplatser tillgängliga så se till att maximera dina chanser genom att vara riktigt tidigt ute. Tipset fungerade faktiskt för Skyscanners produktchef David Low: ”Min fru och jag flög till Dominikanska Republiken. Vi anlände till flygplatsen i Glasgow en bra stund för tidigt men upptäckte också att vi inte behövde stå i kö till check in. Damen i incheckningen upplyste oss om att de hade två platser över i första klass och då vi var de första på plats kunde vi få dem gratis, ett erbjudande vi glatt tog emot.”

Foto: Philipp Dubach/Unsplash

Nästa bild
4. Säg till när flygbolaget gör fel

4. Säg till när flygbolaget gör fel

Om ditt flyg blir överbokat eller försenat så var snabbt framme och var bedrövad över det inträffade. Men var inte otrevlig och gnällig – då minskar lusten att hjälpa dig. Men att påpeka att du blivit dåligt behandlad kan kompenseras med en uppgradering.

Foto: Thomas Lefebvre/Unsplash

Nästa bild
5. Klä upp dig och var snäll

5. Klä upp dig och var snäll

Du behöver verkligen inte klä dig i finklänning eller frack, men lämna mysbyxorna hemma och se välklädd ut när du flyger. Detta tillsammans med att vara trevlig mot personal och medresenärer kan framkalla extra välvilja hos just flygpersonalen.

Foto: Instagram @sincerelyjules

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!