Man

Så får du bort dålig lukt i dina skor – 4 enkla tips

Illaluktande skor är aldrig trevligt. Som tur är finns det enkla och smarta knep för att få bort den dåliga lukten i sneakers, loafers och andra skor. Här är fyra enkla tips för att slippa stanken.

Foto: Instagram @christiansieber & Pexels

Se våra 4 knep nedan!

1. Använd ättika

1. Använd ättika

Inte helt oväntat är ättika ett utmärkt hjälpmedel när det gäller att få rent saker. Men observera att du bara bör använda syran på tygskor eller skor vars material tål vatten.

Börja med att blanda fyra matskedar med en liter vatten. Putsa sedan insidan av skorna med blandningen och låt stå över natten. Skölj sedan ur skorna ordentligt och låt dem torka.

Nästa bild
2. Strö i bikarbonat

2. Strö i bikarbonat

Ett annat tips är att placera en matsked bikarbonat i varje sko och därefter låta dem stå över natten. Bikarbonat neutraliserar nämligen PH-värdet i dina skor – och kan på så sätt få bort den dåliga lukten.

Foto: Unsplash

Nästa bild
 3. Frys ned skorna

3. Frys ned skorna

Det kanske vanligaste och mest effektiva sättet att få bort dålig lukt i exempelvis löparskor är att frysa skorna. Då dör alla bakterierna av minusgrader. Lägg skorna innan i varsin plastpåse och låt dem ligga i frysen minst ett dygn.

Foto: Unsplash

Nästa bild
4. Lägg i en te-påse

4. Lägg i en te-påse

Ett fjärde knep är att lägga en stor tepåse i skorna. Te suger nämligen åt sig odörer väldigt bra. Tänk på att tepåsen måste vara torr och att låta skorna stå över natten.

Foto: Pexels

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!