Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Så får du bort svettfläckarna under armarna – 3 enkla tips

Svettlukt
Foto. REX Features
 
Träning och stekheta sommardagar är bara några faktorer som kan göra att svetten på dig rinner mer än vanligtvis. Och du är långt ifrån ensam. De gula fläckarna som kan uppstå under ärmarna på dina tröjor, t-shirtar och skjortor är ofta svåra att få bort enbart genom tvätt. Fläckarna uppstår oftast på grund av din svett och fettrester som inte kan lösas upp av tvättmedlet du doserar i tvättmaskinen. Marie Louise Danielsson-Tham, professor i livsmedelshygien vid Örebro Universitet, ger tre smarta tips.
 
1. Det man rekommenderar är att spreja med ättiksprit på plagget och sedan tvätta med vanligt tvättmedel. Men det får inte vara ett tvättmedel med blekmedel då blekmedel och ättiksprit reagerar med varandra och bildar giftig gas

2. Tänk på att aldrig lägga ned svettiga och fuktiga kläder i tvättkorgen. Då kan kläderna mögla och den ogoda doften sprider sig till andra plagg i tvättkorgen.

3. Klädernas material är också avgörande. Bomull är det bästa, bomull kan tvättas på hög temperatur och suger inte åt sig dålig lukt lika mycket som syntet.
 
Källa. Metro.se
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!