Man

Därför kan kryddstark mat förbättra hälsan och minnet

Älskar du stark mat? Härligt! Då får du nämligen en hälsosam boost på köpet visar forskning som menar att stark mat kan förbättra vår allmänna hälsa. Och det kommer mer än det… 

stark-mat-bra-for-halsan

Sugen på att förbättra minnet och koncentrationsförmågan? Börja blanda ner röd chili i maten! Den innehåller nämligen en förening som kallas apigenin, som har visat sig förstärka kopplingar mellan hjärnceller och förbättra nyckelfunktioner i hjärnan som påverkar minne och inlärning. Detta kan i sin tur ge skydd mot störningar som Alzheimers, Parkinson och vissa psykiska störningar, som schizofreni.
 
Men det är inte allt. Kryddstark mat kan även få dig att leva längre visar en massiv studie fjord på en halv miljon kineser, utförd av forskare vid Harvard University. Resultaten visade att människor som äter chilipeppar några gånger i veckan minskade risken för tidig död på grund av hjärt och kärlsjukdomar med hela 14%.
 
Forskarna tror att orsaken är capsaicin som är en sammansättning som finns i peppar och har en gynnsam effekt på ämnesomsättningen. Den ska även minska risken för att utveckla en rad sjukdomar, bland annat cancer. Så peppra middagen lite extra i kväll och fortsätt njut av stark mat (om du gillar det)!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!