Man

Stylisten Qhris Magsino delar med sig av sina bästa stiltips

23

 Qhris tillsammans med flickvännen Marie Serneholt. Foto. Mathias Nordgren

 
 

Han är ung och en av de mest lovande stylisterna just nu. Qhris Magsino berättar om sina roligaste modejobb och delar med sig av riktigt bra stiltips.

 

Text. Herman Byström @hermanbystrom

 

Hur går man till väga för att bli stylist?

– Jag hade aldrig som ambition att bli stylist. Allt jag gjort sedan jag gick ut gymnasiet och flyttade från min hemstad har omedvetet haft med kläder att göra. Jag hade en vän som blev signad till ett skivbolag. Mitt i den resan så kontaktade de mig och frågade om jag ville hitta en stil som matchade artistens sound. Efter två månader vann han priset ”Årets bäst klädda man” från Café och sedan dess har jag bara kört på.

 

Har du mött några motgångar genom din resa?

– Absolut, det här jobbet är som livet. Inget är garanterat eller säkert.

 

Beskriv det roligaste jobbet du har gjort hittills.

– Oj, jag har många roliga minnen. Det här året är det nog Eton SS16 plåtningen där jag under de första tre dagarna var en del av stylingteamet. Sista dagen blev jag bokad som modell och fick växla mellan att stå bakom och framför kameran. Det var kaotiskt men det var en ny och rolig upplevelse. Ett annat roligt jobb var en 8-dagars jobbresa till Capri med världens roligaste team.

 

Finns det något mer du vill åstadkomma i modebranschen?

– Jag gillar att vara i processen av skapande. Det är en stor anledning till att jag gillar styling men tror att nästa steg skulle vara att starta ett eget brand med människor som delar samma vision.

 

Vilka är dina bästa tips för att lyckas med stilen?

– Lita på din magkänsla, känns det rätt så kör.

 

 

Qhris Magsino

 

 

Var brukar du köpa dina kläder?

– Jag gillar att blanda och köper mycket på resande fot, så jag följer inte något märke religiöst. I Sverige så gillar jag att sy upp kostymer från Oscar Jacobson, vi brukar hitta på roliga saker. När det gäller butiker så gillar jag Gabucci, Les Market, Hornsgatan 41, JUS och Paul & Friends. Jag gillar butiker där man kan köpa plagg som inte är inköpta i för stora volymer. Då kan man få tag på lite udda grejer som inte alla andra har på sig.

 

Din vardag verkar vara väldigt präglad av mode. Vad gör du när du inte sysslar med kläder?

– Mode är mitt jobb och inte mitt liv så på min fritid spenderar jag så mycket tid som möjligt med människor jag älskar.

 

Var befinner du dig om 10 år?

– I ett rum med likasinnade människor och utvecklar något som vi alla tror på.

 

 

66

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!