Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Man

Därför använder sig Michael Phelps av koppning – vågar du testa?

Rio 2016 Olympic Games, Swimming, Olympic Aquatics Stadium, Brazil - 09 Aug 2016
Foto. REX Features
 
Flera av de amerikanska simmarna i OS – däribland deras mest lysande stjärna Michael Phelps – använder sig av så kallad koppning. Nu vet vi varför.
 
Michael Phelps och andra simstjärnor går runt med koppmärken på axlar och rygg. Enligt Phelps använder han metoden för att lindra smärta i axeln. Den alternativmedicinska metoden koppning lämnar synliga röda cirklar på rygg eller axlar, och märkena har uppmärksammats i flera medier under OS i Rio de Janeiro.
 
Vad är koppning för något?
– Cupping eller koppning är en gammal trosbaserad metod där utövaren skapar ett undertryck i ett kärl som placeras mot huden. Resultatet blir ett sugmärke – det vill säga att små kärl brister och sväller av trycket, säger Hanna Brus, leg. kiropraktor som arbetar inom specialistvården på Capio s:t Görans sjukhus och skribent på tidningen Dagens Medicin.
 
Metoden har använts inom kinesisk traditionell medicin i minst 2 000 år. De som får behandlingen upplever att det drar i huden och att det kan göra lite ont.

 
Thanks @arschmitty for my cupping today!!! #mpswim #mp ? @chasekalisz
 
Ett foto publicerat av Michael Phelps (@m_phelps00)

 
Källa. Metro.se
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!