Mode

VÅRENS DENIM-TRENDER

 
 
Den här säsongen ser vi mycket ljusa jeans och råa denim-material. Gör som fashionistor världen över och haka på tåget redan nu. Modebloggaren Hanneli sportar en av vårens mest hypade trender nämligen jeansoverallen, eller varför inte göra som franska stilikonen och matcha de ljusa jeansen med helvitt?
 
 
Caroline de Maigret
Modeoraklet tillika stilikonen Caroline de Maigret vet hur man sportar de senaste trenderna först – här på Chanels visning i höstas iförd vitt från topp till tå. En av vårens största jeanstrender är nämligen den vita. Investera i en flaska klorin i samma veva som du hakar på trenden.
 
CarolinedeM
 

Skjorta, Vivienne Westwood, 1 895 kronor
Jeans, Mango, 599 kronor
Kuvertväska, Cheap Monday, 245 kronor
Klackskor, Alexander Wang, 5 125 kronor
Armband, Weekday, 100 kronor

 
 
Streetstyle New York Fashion Week

Modeveckorna världen över har haft en iögonfallande jeanstrend gemensamt, nämligen de blekta håliga 90-tals jeansen. Ju större hål, desto bättre. Så låt knäna få en chans att se världen i vår. Ett bra tips är ett köpa dina jeans second hand för en spottstyver och sedan gå lös med saxen och sandpappret hemma för rätt känsla.
 
ny
 

Trenchcoat, Zara, 799 kronor
Top, H&M, 249 kronor
Jeans, Topshop, cirka 431 kronor
Tygpåse, Ashish, 2 965 kronor
Keps, NY Yankees, 399 kronor
Sportskor, Nike Air Pegasus, 1 195 kronor

 
 
Hanneli Mustaparta

Den här säsongen är byxdressen hetare än någonsin. Gör som modebloggaren Hanneli Mustaparta och kliv i en modell i vitt denim för extra stilpoäng och än mer dressad look eller satsa på en klassisk overall i blåjeans. Hetare än så här blir du inte i vår.
 
Hanneli
 

Solglasögon, ZeroUv, 99 kronor
Hängslen, Frame Denim, 1 999 kronor
Top, Zara, 399 kronor
Klackskor, Senso, 2 000 kronor
Handväska, Phillip Lim, 8 700 kronor

 
 
Denim & shorts
Slitstarkt, råa materialval och vassa kanter är melodin för Jen Kaos vår. Ett av de mest återkommande materialen under Jen Kaos visning i New York i höstas var denim. Med råa materialval och grova kanter som gick en fin balansgång med de stilrena linjerna och enkla snitten i plaggen. De boxigare kimono-överdelerna är vår favorit i kollektionen. Som fungerar lika bra i stan som till stranden under sommaren. Ännu en trend som kommer stort till våren är det längre shortsen. Så kassera dina rumpkorta shorts och investera i ett par längre som nästan når knäna för högst trendpoäng. Om du vill slå två trendflugor i en smäll satsar du såklart på ett par i denim som Jen Kao. 

 
Jenkao
 
 
Fynd
I vår är det helrätt att vara toffel. Så toffla gärna hela veckorna. 


Skönare skomode än så här blir det knappast. Våga slänga på dig ett par tofflor till jobbet, gärna i 
heavy metall-stil – och sudda ut alla hemska tankar du har om tofflor och se skon med nya ögon. Satsa på ett iögonfallande skimrande par.
 
Zara, 399 kronor
 

Zara, 399 kronor

 
 
– Petra Tungården
Foto. All over press

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!