Mode

VECKANS STIL: ERIKA LINDER

 

Erika Linder har under de senaste åren gjort en internationell modellkarriär med sin androgyna look. Hon har bland annat setts i popstjärnan Kate Perrys musikvideo, samt i tidningar som Vogue, Candy och V Magazine. I vårens Crocker-kampanj för JC har hon för första gången fotograferats som tjej och kille i samma bildserie. För Metro Mode berättar Erika om modellivet i LA och delar med sig av sina bästa stiltips.

 

JC-CROCKER

 

Vad händer i ditt liv just nu?

– Jag kom till Stockholm idag från Los Angeles, där jag bor, för JC:s pressvisning. Jag har varit modell utomlands i London, Paris, Los Angeles och New York i tre års tid nu och det är flera modelljobb som väntar nu framöver. Kampanjen med Crocker och JC som syns just nu är mitt största jobb som jag gjort här i Sverige eftersom bilderna blivit så omskrivna och hypade.

 

Berätta om ditt första modelljobb? 

– En av de första plåtningarna jag gjorde var som Leonardo Di Caprio för ett magasin utomlands. Det jobbet har hjälpt mig mycket då det är en plåtning som folk fortfarande kommer ihåg och snackar om. Jag försöker att göra modelljobb både som herr och dam för att hålla en balans men det är alltid mina herrjobb som sticker ut.

 

Tre plagg du inte klarar dig utan?

– Framförallt jeans, både skinny- och mer loose-fit. Sen skinnjackor. Jag älskar skinnjackor har nog åtta stycken som jag varierar mellan. I Sverige känns en hoodtröja också alltid rätt.

 

Dela med dig av ditt bästa stiltips?

– Jag tycker alla är mest attraktiva när de är sig själva. Att klä sig i det man är bekväm i utstrålar hur man känner sig.

 

Vilket är bästa plagget att investera i, i vår?

– Eftersom jag är en sucker för skinnjackor så tycker jag det. En skinnjacka är klassisk, funkar jämt och är snygg till allt.

 

– Martin Hansson

Foto. Fredrik Etoall

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!