Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mode

VISA BENEN I VÅR

Streetstyle Sidney:Gettyimages
 
Nu är det äntligen dags att kassera strumpbyxorna för bara ben. Redan förra våren fick vi en försmak på de längre kjolarna som slutade strax runt knäna. I höstas öppnade Proenza Schouler våra ögon på riktigt när designduon Jack McCollough och Lazaro Hernandez skapade höstens it-kjol modell längre, som fick fashionistor världen över att vilja sy på några decimeter på sina redan befintliga kjolar. Siluetten är tagen från sent 50-tal och början på 60-talet, men materialvalen andas nutid och framtid.
 
Vi har även sportat kjolen i en ännu längre modell, som slutar mellan knä och ankel. Modellen är inte smickrande för någon, så låt den hänga kvar i butiken. Hitta din smickrande drömlängd. Är du längre så kan du med gott samvete kosta på dig någon centimeter till i längd och vice versa om du är kortare. Vi ser både den tighta pennkjolen, men även den med utställda 50-tals kjolen med fokus på midjan som fungerar till alla kroppsformer. Om ditt problemområde är magen och helst bär lösare plagg är den utställda kjolen ett klockrent alternativ. Bär den till grova klackar och en magtopp.
 
Bär den tightare pennkjolen till en topp som slutar precis i jämnhöjd med kjolkanten eller stoppa in överdelen. Kjolen kommer i alla möjliga färger och former. Slå ett slag för pastell trenden, just nu svämmar affärerna över av roliga färggranna alternativ. Eller varför inte satsa på den höga slitsen som är en av våren största trender?
 
Nedan listar jag ett urval av favoriterna som skapar ha-begär – som finns ute i butik just nu.
 
 
– Petra Tungården
Foto. Streetstyle Sidney/Gettyimages
 
 

Weekday, 500 kronor
Weekday, 500 kronor

 

H&M, 129 kronro
H&M, 129 kronor

 

Zara, 399 kronror (kopia)
Zara, 399 kronor

 

Weekday, 500 kronor
Weekday, 500 kronor

 

Christian Louboutin, 5950 kronor
Christian Louboutin, 5 950 kronor

 

H&M, 1299 kronor
H&M, 1 299 kronor

 

Zara, 399 kronor   (kopia)
Zara, 399 kronor

 

Topshop, 2199 kronor
Topshop, 2 199 kronor

 

Tibi, Raffia Organza, 475 d
Tibi, 475 kronor

 

Prada, 2999 kronor
Prada, 2 999 kronor

 

Lindex, 199 kronor kopia
Lindex, 199 kronor

 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!