Mode

STARTSKOTTET FÖR MBFW – WHYRED AW14

 
 
46
 
 
Modeveckan öppnades av sångerskan Titiyo som hyllade det svenska modeoraklet och sköt iväg startskottet för Whyred som öppnade modeveckan med deras bästa visning någonsin och satte en hög ribba för konkurrenterna.
 
Efter några knackiga säsonger, bjöd Whyred förgående år på en stark höst- och vårvisning. Därav var många strålkastarljus och granskande ögon riktade mot märket när de idag öppnade Mercedes-Benz Fashion Week på Berns.
 
Den här kollektionen var minst lika bra, om inte bättre. Kanske faktiskt det bästa vi sett från Whyred. Designern Roland Hjort är känd för sina fina balansgångar mellan manligt och kvinnligt och den här kollektionen briljerade de. De skräddade kostymerna till de feminina klänningarna fick oss att vilja springa hem och byta om direkt. För att inte tala om de knivskarpa materialvalen som överraskade med inslag av metallic och mer otippade material som teddy. Kollektionen gick i murriga toner som grått, grönt, beige, och brunt. Ett återkommande inslag var metallic, som vi såg på plaggen men även i detaljerna som skor, väskor och knapparna på plaggen. Kollektionens vassaste plagg var kostymerna där man både blandade skräddat med mer voluminösa siluetter och mer festliga material som garanterat kommer att bli en stadig konkurrent till den lilla svarta i höst. Inspirationen till kollektionen kommer från balansgången mellan drömmar och verklighet, historia och nutid. Och det känns verkligen som att Whyred drömmer stort i år.
 
 
– Petra Tungården
Foto. Kristian Löveborg
 
 
44
 
43
 
40
 
37
 
35
 
33
 
31
 
29
 
26
 
25
 
23
 
22
 
21
 
20
 
18
 
16_0
 
14_0
 
12_0
 
10_0
 
7_0
 
5_1
 
3_1
 
1_1
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!