Det räcker med några ynka veckor för att din nya fina telefon ska ha hunnit få både x antal repor, ett skamfilat hörn och kanske till och med en krossad skärm. Hur gör de där som verkar kunna ha sina telefoner i åratal utan att få så lite som en enda repa? Vi vet! Och det kanske låter som fem självklara punkter, men du behöver troligen höra dem både en och två gånger till.
1. De använder mobilskal eller annat skydd
Okej, det där klumpiga skalet med bra gummigrepp passar sällan in i modebilden, men att ha en tåligt fodral är a och o om du vill undvika en tråkig krasch. Avskyr du tanken på att dölja ditt snygga roséguld så finns det numera både enkla och tunna genomskinliga skal i de flesta telefonbutiker.
2. De lägger telefonen i handväskan
Inte i bakfickan. inte i behån. Välj ett fack i väskan (med dragkedja) där telefonen alltid har sin givna plats.
3. De undviker vatten – till varje pris
Även om du alltid ringer din bästis när du ligger i badet så inser du säkert att det inte är supersmart att balansera mobilen så nära en riktig dödsfälla. (En bortglömd telefon i bakfickan vid toalettbesök är dessutom aldrig en bra kombo…).
4. Att messa och gå samtidigt är ett big no-no
Vi förstår det, du gillar att multitaska – men det är så här det ofta slutar: Du snubblar. Du tappar din telefon. Du gråter. För din telefons (och din egen) säkerhets skull, vänta med det där messet eller mejlet tills du har möjlighet att stå stilla.
5. De har en mobilplats i bilen
Kör inte bil med telefonen i knät, det är både farligt och distraherande (och kan ju faktiskt leda till olagliga beteenden som att messa och köra, samtidigt). Risken är också stor att du glömmer bort att telefonen ligger där och att den ramlar på den hårda trottoaren när du kliver ur bilen. En bättre lösning: Bestäm en plats i bilen, mellan bilsätena i fram eller med ett fäste på instrumentbrädan – och sätt telefonen där varje gång du kliver in i bilen.
Källa: Purewow.com
Foto: REX