Nutellakaka
Nutella + kaka = gott. Nutellakaka = himmelriket.
Du behöver 4 stora ägg och 240g nutella. Vispa samman ingredienserna och grädda i ugnen i 20 minuter.
Smöra en 20 cm form och lägg bakplåtspapper i botten och kanterna, annars fastnar kakan.
Sätt ugnen på 175C
Börja med att vispa äggen ordenligt – de skall öka i volym 3 ggr. Mycket viktigt! Det är nyckeln till att receptet lyckas.
Väg upp rätt mängd nutella och mikra i 20 sekunder så det blir lite mjukare konsistens.
Tillsätt 1/3 av äggblandning och blanda försiktigt i medurs riktning med en spatel tills allt ägg har blandats in.
Tillsätt ytterligare 1/3 av äggblandningen och blanda försiktigt in den.
Därefter tillsätter du det sista av ägget och blandar in. Se till att skrapa ur allt ägg från skålen.
Om man inte gör det i 3 omgångar finns risk att mycket av luften som man vispat in i äggen försvinner.
Häll smeten i formen och grädda i 20-25 minuter. Testa med en kniv. När kakan är torr är den klar.
Låt kakan svalna av 1h för bästa smakupplevelse!
Recept: Kirbie Cravings.