För fem år sedan lanserade tårtbageriet Almondy Marabou kladdkaka och nu släpper de en ny variant med storfavoriten Marabou Schweizernöt. Kakan får sin kladdighet från Marabou mjölkchoklad som smälts ned i smeten. På toppen ligger ett lager med smält mjölkchoklad och grovhackade hasselnötter.
Svenska folkets engagemang för kladdkaka är minst sagt stort. Ordet kladdkaka är ett av de mest googlade inom matsegmentet och på kladdkakans dag äts ungefär 2 miljoner kladdkakor. Men att lyckas få till den perfekta kladdigheten hemma i köket kan vara en utmaning.
“Vi vill att alla ska ha möjlighet att njuta av en riktigt god kladdkaka oavsett hur intresserad man är av bakning. Nu har vi återigen slått våra kloka huvuden ihop med Marabou för att ta smakupplevelsen till nästa nivå. Tack vara nötterna är den här kladdkakan något helt nytt både konsistens- och smakmässigt”, säger Angelica Cramér, Brand Manager på Almondy.