Nöje

Böckerna bakom succéserien Bridgerton – här är fem andra romanceförfattare du inte får missa!

Det skadar aldrig med lite extra kärlek, begär och passion i vardagen! Är du också en nyfrälst tittare av “Bridgerton”? Då har du väl inte missat att tv-serien i själva verket bygger på en bokserie av författaren Julia Quinn? Nedan listar vi fem andra romanceförfattare som är värda att kolla in lite extra.

Succéserien “Bridgerton” är Netflix mest sedda originalserie någonsin. 82 miljoner användarkonton över hela världen har streamat kostymdramat och följt Lady Whistledowns vassa skvallerkolumn om den brittiska societen under tidigt 1800-tal. 

Serien bygger på Julia Quinns böcker under samma namn och berättelserna beskrivs som en blandning av Jane Austen och Bridget Jones. Quinns historiska romaner är fulla av humor och kvick dialog. Trots att hon skriver om en tid där kvinnor levde mycket begränsat under starka konventioner ligger ofta en feministisk underton i berättelsen, och inte minst i relation till kärlek och romanser. 

“Bridgerton” har helt klart gett oss mersmak och Metromode listar därför fem andra romanceförfattare som du inte får missa! Samtliga finns att lyssna på hos Nextory, som dessutom ger dig en gratis prövoperiod på 30 dagar. Passa på att förgylla vardagsstunderna med lite kärlek och passion i hörlurarna, vi kan lova att det blir roligare på promenaden eller i tvättstugan!

Läs också: 

Det blir en säsong 2 av Bridgerton – och nu vet vi vilket syskon den handlar om.

Emelie in Paris kan få två Golden Globes – förhandsfavoriter helt utan nomineringar.

9 anledningar till att vi älskar Nicola Coughlan i Bridgerton.

Penny Reid

Penny Reid

Penny Reid är en tidigare biomedicinsk forskare som bytt karriär till romanceförfattare. Hon skriver ofta om nördiga karriärskvinnor och beskriver själv sin genre som “smart romance”.

Lyssna på hennes böcker här!

Nästa bild
Mariana Zapata

Mariana Zapata

Författaren är även kallad “The queen of slow burn” och skriver långa böcker som utspelar sig i nutid med mycket fokus på karaktärerna.

Lyssna på hennes böcker här!

Nästa bild
Jacinta Howard

Jacinta Howard

En före detta kultur- och musikjournalist som skriver med fokus på förhållanden och relationer. Böckerna utspelar sig ofta i musikmiljöer där hon utsätter sina karaktärer för olika prövningar. 

Lyssna på hennes böcker här!

Nästa bild
Tessa Dare

Tessa Dare

Tessa Dare skriver historiskt i samma tid som Julia Quinn och leker gärna med traditionella ramar och normer.

Lyssna på hennes böcker här!

Nästa bild
Simona Ahrnstedt

Simona Ahrnstedt

Vår egen svenska romancedrottning! Hennes böcker innehåller passion, humor och spänning och hon skriver både modernt och historiskt.

Lyssna på hennes böcker här!

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!