Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Britney Spears är fri från pappans förmyndarskap – efter 13 år

Nu blir Britneys pappa av med förmyndarskapet – efter 13 år. Enligt en källa till Page Six ska Britney ha brustit ut i tårar när domaren meddelade sitt beslut.

Foto: Rex

Nu ska även Jamie Spears, pappan som innehaft förmyndarskapet de senaste tretton åren ha bett domstolen i Los Angeles att avsluta förmyndarskapet helt över artisten. Enligt Reuters har han hänvisat till “förändrade omständigheter”.

Har kämpat för att bli fri

Britney har sedan i juni kämpat för att bli fri från pappans förmyndarskap. Hon berättade då i ett känslosamt tal inför rätten om hur upplägget har påverkat henne, att hon önskade att bli hörd, att hon varit arg och gråtit varje dag. Hon berättade också för rätten att hon ljugit om att hon haft det bra när detta inte var sant och att hon är traumatiserad. Bland annat ska förmyndarskapet ha hindrat henne att gifta sig och skaffa barn och hon ska även ha tvingats bli behandlad med litium.

Tvådelat förmyndarskap

I slutet av 00-talet gick stjärnan igenom en period av psykisk ohälsa, efter att ha slagit igenom stort redan som sjuttonåring i slutet av 90-talet. Hon fråntogs tillfälligt vårdnaden om sina två barn och blev inlagd på psykiatrisk klinik. Under 2008 sattes hon under förmyndarskap och hennes pappa, Jamie Spears, begärde att bli förmyndare över sin dotter och hennes tillgångar på omkring 60 miljoner dollar. Förmyndarskapet består av två delar, en över henne som person och en över hennes tillgångar.

Befinner sig i “sjunde himlen”

Britney Spears har arbetat och tjänat pengar under tiden av förmyndarskap men meddelade nyligen på sociala medier att hon inte kommer uppträda så länge hennes pappa har kontrollen. Efter 13 år har hon nu lyckats bli fri från faderns förmyndarskap. Under natten till torsdag fråntogs Jamie Spears uppdraget och Britney har själv postat på instagram att hon befinner sig i “sjunde himlen.” På instagram skrev även fästmannen Sam Ashgari om beskedet. Han postade i samband med det en bild på en lejoninna.

Läs även:

Britney vs. Spears – se trailern för Netflix nya dokumentär om Britney Spears här.

Britney Spears har förlovat sig – visar upp förlovningsringen i ny video.

Fansens teori: Britney Spears hemligt gift och skild med tidigare fästmannen under förmyndarskapet.

Britneys pappa ger upp förmyndarskapet.

Domaren har nekat till Britneys önskan om att byta förmyndare.

5 chockerande vittnesmål från Britney Spears.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!