Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Därför bör du aldrig någonsin använda tops – i öronen!

Tillhör du de som regelbundet rengör öronen med bomullstops och kanske till och med blir lite småirriterad varje gång någon besserwisser säger att man egentligen inte ska göra det? Faktum är att de har rätt och får stöd från både forskare och läkare som menar att vaxet har en viktig funktion som du som använder tops bryter ner. 

 

tops i oronen

Tops har aldrig haft öronen som ändamål och faktum är att de inte ska stoppas in där över huvud taget – eftersom det kan ha flera skadliga effekter!

Och nej, öronen behöver inte hjälp med att bli tvättade utan sköter i själva verket jobbet själva – på ett helt fenomenalt sätt. När vaxet sedan torkar kommer käkens rörelse in och hjälper till att avlägsna vaxet på ett naturligt sätt genom att de faller ut från öronens öppning.

Så här är det. Att tvätta öronen med tops ökar risken för infektioner och att svamp och bakterier samlas som i sin tur kan leda till smärta. Vaxet kan även blockera hörselgången så att det på sikt påverkar din hörsel och som grädden på moset kan du även skada trumhinnan allvarligt, vilket du inte vill göra.

TIPS! Öronen ska bara rengöras om du får försämrad hörsel men har du redan vant dem vid tops så kommer det ta ett tag att vänja sig av med dem. Vi förslår en topsdetox med start NU för dina framtida örons skull.

Källa: Huffington post och DailyHealthpost.se

Foto: Rexfeatures 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!