Häller du alltid ut pastavattnet i vasken efter att du kokat klart pastan? Det är ett misstag. Här förklarar vi varför.
En duktig kock häller aldrig ut pastavattnet i vasken efter att de kokat klart pastan. Varför? För att själva vattnet som du kokat pastan i är, som vissa uttrycker det, flytande guld.
Efter att du kokat pasta är vattnet nämligen fullt av stärkelse – något som du borde använda i såsen till pastan. Stärkelsen i vattnet binder nämligen samman såser på ett underbart sätt och får dessutom såsen att bättre fastna på själva pastan.
Så gör du för att spara vattnet
Resultatet? En bättre sås och bättre maträtt i ren allmänhet. Hur gör man då för att använda sig av pastavattnet? Det finns olika metoder för detta, men en enkel metod är att helt enkelt hälla ut en del av kokvattnet i en kopp innan du häller ut resten i vasken.
Blanda sedan ner både pastan och en del av kokvattnet i såsen så att allt blandas ordentligt. Buon appetito!
Källa: Huffpost