Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Dejtar du? Här är 7 begrepp du bör känna till

Har du koll på vad zombieing, pocketing eller phubbing betyder? Här listar vi några dejtingbegrepp som kan vara bra att ha koll på, så du vet vad du ska undvika.

dejting-begrepp-ghosting-ubataFoto: Unsplash

Enligt en undersökning som dejtingappen Happn har gjort, så har åtta av tio av deras svenska användare blivit utsatta för ghosting. Alltså att personen de dejtat helt plötsligt slutar höra av sig, utan att ge en förklaring. Det visade sig också att lite fler än varannan person hade ghostat någon själv. Ghosting har blivit ett känt begrepp inom dejting. Här är ytterligare 7 otrevliga beteenden som blivit kända i dejtingvärlden.

Pocketing

Känner du att ni har klickat och ni dejtar ganska seriöst? Men du blir aldrig presenterad för familj och vänner. Då har du blivit “parkerad i fickan” också kallat “pocketing”.

Orbiting

Du har blivit utsatt för ghosting men personen fortsätter att gilla och kommentera dina bilder på sociala medier.

Phubbing

Du har råkat ut för “phubbing” när din dejt helt plötsligt börjar hålla på med mobilen när du pratar.

Ubåta

När någon du haft kontakt med slutar höra av sig för att sedan helt plötsligt ta kontakt igen som om ingenting har hänt.

Monkeying

En person som hela tiden kastar sig till relation till relation.

Frågestrejka

När du upplever att det bara är du som driver relationen framåt och du bestämmer dig för att sluta ställa frågor till din dejt.

Zombieing 

När ett ex hör av sig och du kastas in i en känslostorm.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!