Enkelt, snabbt och supergott frukostbröd
Här kommer receptet ni inte får missa – på ett genialiskt bröd som inte ens behöver tid för att jäsa. Det tar fem minuter att sno ihop (och sedan klarar det sig själv i ugnen). Brödet är supergott att äta som det är men även till en god soppa eller bara som det är med smör och ost. Mums!
Du behöver:
1 dl valnötter
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl mörk sirap
1 dl valnötter
5 dl kesella eller filmjölk (blanda ut kesellan med 1/2 dl vatten om det blir för trögflytande)
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk havssalt
3 dl fiberberikade havregryn
3 dl mjöl
2,5 dl grovt rågmjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ihop allt till en jämn smet. Häll smeten i en bakplåtsklädd sockerkaksform (eller annan form) och strö över valfria frön.
3. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.
Klart att avnjuta!
Tips! Gör flera limpor när du ändå håller på och frys in så har du bröd för flera veckor framöver.