Det blir inte enklare eller godare än så här. Krämiga chokladtryfflar slänger du ihop på tio minuter med hjälp av choklad och grädde. Smaksätt de smarriga godisarna med allt ifrån citrussmak till nötter eller bitar av godis. Här hittar du Cassandras grundreceptet för ett helt gäng gobitar.
Du behöver:
500 g mörk choklad (och fin kvalité)
2 dl vispgrädde
Kakao eller florsocker att rulla tryfflarna i
Smaksättning: Låt fantasin flöda och välj smaksättning efter tycke och smak.
Gör så här:
Koka upp grädden i en kastrull.
Dela chokladen i mindre bitar och kör ner den i kastrullen.
Rör om tills chokladen smält helt och en len tryffelsmet bildats.
Låt svalna innan du ställer in kastrullen i kylen.
När tryffeln är kall tar du fram en tesked och skopar ut lagom stora portioner som du formar till bollar (jag gillar att göra en liten topp på dem som på bilden).
Pudra sedan över kakao eller florsocker och förvara i kylen.
Foto & recept: Cassandra Brunstedt