Färgsprakande och veganska recept med quorn
Lagom till våren lanserar quorn två nya minifiléer med olika smaksättingar, sweet chili och barbeque. De nya minifiléerna är helt veganska och passar perfekt som ersättare för kyckling, de är dessutom färdiga att äta direkt! Spana in recepten nedan!
Nedan delar vi två härliga recept från quorn. Det ena är en pastarätt som är både mättande, vacker och god. Perfekt om du behöver fylla på inför ett träningspass eller bara önskar en nyttig och smakrik rätt. Det andra receptet är en riktigt god wrap, perfekt att servera när det kommer många gäster på besök!
Veganska Sweet Chilli-filéer med pasta
Du behöver: 4 portioner
1 förpackning Quorn Vegan Mini Fillets Sweet Chilli 400g kokt pasta
300g romanescokål (eller blomkål)
200g gröna ärter
100g brysselkål rapsolja
salt
peppar
olivolja
groddar
färsk bladpersilja
Rödbetshummus
3 st kokta rödbetor (färdigkokta fungerar)
1 förpackning kokta kikärtor (à cirka 400 g)
1 vitlöksklyfta
1 citron
3 msk tahini (gärna den ljusa)
salt
Gör så här:
Rödbetshummus:
Kör tahini, citron, vitlök och salt i en matberedare. Mixa noga och vänd sedan ner kikärtor och rödbetor. Mixa ordentligt, runt 4-5 minuter. Smaka av med salt och späd eventuellt med vatten om den känns för tjock.
Ansa brysselkålen och dela på hälften. Stek i panna med lite rapsolja tills det är lite motstånd kvar i brysselkålen. Salta och peppra.
Koka romanescokålen och gröna ärtor cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Blanda pastan med rödbetshummus.
Fördela pasta, romanescokål, brysselkål och ärtor på tallrikarna. Toppa med minifiléerna, groddar, bladpersilja och ringla över olivolja.
Veganska barbecuefiléer i wraps
Du behöver: 4 portioner
1 förpackning Quorn Vegan Mini Fillets Barbecue 4 tortillabröd
60g sallad
12 körsbärstomater
100g majs 30g ärtskott olivolja
salt
peppar
salsa (om önskas)
Picklad rödlök
200g rödlök
0,5 dl ättikssprit, 12% 1 dl socker
1,5 dl vatten
Gör så här:
Picklad rödlök:
Skiva rödlök tunt och lägg i väl rengjorda burkar med lock. Gör en 1-2-3 lag genom att koka ättikssprit, socker och vatten i en kastrull och rör tills sockret löst sig. Häll lagen över rödlöken. Låt svalna och förvara sedan i kylskåp.
Fördela tomat, majs, sallad, ärtskott, picklad rödlök och Quorn Vegan Mini Fillets Barbecue i tortillabröden. Tips! Klicka gärna i lite salsa också.
Ringla över olivolja, salta och peppra.
Vik in botten på bröden och rulla ihop till en wrap.