Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Fira chokladbollens dag med 6 enkla och goda recept

I dag är det ingen vanlig dag för det är chokladbollens dag! Världens godaste havregrynsröra med kakao rullad till en boll toppad med kokos eller pärlsocker. MUMS!

I dag vill vi fira chokladbollen genom att äta massor av chokladbollar, både klassiska med pärlsocker och kokos men också nyttigare raw-varianter och spännande och nya smakkombinationer. Här nedan hittar du sex enkla recept som du kan slänga ihop även om du inte är ett bakproffs.

Klassiska chokladbollar

Klassiska chokladbollar

Ingredienser:

100 g smör

1½ dl strösocker

½ dl kakao

1 tsk vaniljsocker

5 dl snabbhavregryn

2 msk vatten

1 dl strössel

Gör så här:

Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, havregryn och vatten.

Häll ut kokos eller pärlsocker på en tallrik. Forma runda bollar och rulla dem i strössel.

Foto: Recept och foto: Cassandra Brunstedt

Nästa bild
Raw chokladbollar 

Raw chokladbollar 

Ingredienser:

12 st färska dadlar

2 dl blandade nötter

1 msk kokosfett

2 msk raw kakao

1 msk stark espresso

kokosflingor

Gör så här:

Mixa nötterna till ett fint mjöl.

Lägg i dadlarna, kokosfettet, kakaon och kaffet.

Mixa tills att har gått ihop.

Ta upp och forma 12 st. bollar och rulla i kokos.

Förvara i kylen fram till servering.

Foto: Recept och foto: Cassandra Brunstedt

Nästa bild
Kryddiga chokladbollar

Kryddiga chokladbollar

Ingredienser:

100 g smör

1 ½ dl socker

½ dl kakao

1 msk vaniljsocker

5 dl havregryn

2 msk kaffe

1 tsk kanel

½ tsk ingefära

½ tsk kardemumma

Topping:

400 g mörk choklad

Finhackad pistage

 

Gör så här:

1. Rör ihop socker och smör smidigt. Blanda ner resterande ingredienser och forma till bollar.

2. Ställ in bollarna i frysen så att de stelnar något, ca 15 minuter.

3. Smält choklad över vattenbad och doppa sedan bollarna i chokladen.

4. Placera alla bollarna på bakplåtsklädd form och strö över nötter. Låt stelna helt.

Foto: Recept och foto: Cassandra Brunstedt

Nästa bild
Supergoda kladdkaksbollar

Supergoda kladdkaksbollar

Superenkelt och supergott. Det enda du behöver är en kladdkaka.

1. Baka en vanlig kladdkaka i ugnen.

2. Ta ut ur ugnen och skrapa ur hela kakan i en bunke.

3. Mixa till smet med stavmixer och låt svalna i kylen ca 30 minuter.

4. Rulla sedan till små bollar och dekorera.

 

Vill du lägga till ytterligare en twist? Stoppa i klubbpinnar eller grillspett i bollarna.

Foto: Recept och foto: Cassandra Brunstedt

Nästa bild
Protein-chokladbollar med lakrits

Protein-chokladbollar med lakrits

Lite nyttigare och riktigt gott. Rulla dem i lakritspulver för en ny spännande smakkombination.

1dl Chokladprotein pulver

1 msk Kakao (för mer choklad smak)

1dl Cashewnötter (krossade till småbitar)

1msk Jordnötssmör

1msk Mandelsmör

2 msk Kokosolja

1/2 – 1 dl Kaffe

Havregryn tills smeten blir fast så du kan rulla dem till bollar.

Rulla bollarna i  tex Lakritspulver, Kokos och Chiafrön

Foto: Foto och recept: Fannie Redman

Nästa bild
Chokladtryfflar på två ingredienser

Chokladtryfflar på två ingredienser

Tryfflar är faktiskt bollar av choklad – alltså chokladbollar. Dessa är gjorda på bara avokado och choklad.

Du behöver :

1 mogen avokado

100 g choklad

1 krm vaniljpulver

kakao att rulla dem i.

Gör så här:

Mosa 1 avokado. Smält 100 g choklad (ta den ni föredrar men jag tipsar om en 70% med seasalt).

Tillsätt 1 krm vaniljpulver och blanda alltihop i en djup tallrik. Ställ sedan in tallriken i frysen i ca 15 minuter så det stelnar till.

Gör sedan små bollar och rulla dem i kakao.

 

Tips! Är ni bananälskare så kan jag tipsa om att mosa i en halv banan med avokadon.

Foto: Foto & recept: Foodjunkie

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!