Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Foodjunkies kantarelltoast – världens godaste toast

Här bjuder vi på ett riktigt drömrecept lagom till hösten och kantarellsäsongen – Foodjunkies goda kantarelltoast med en kanske ganska otippad ingrediens för många. 

Foto: Foodjunkie/Metro Mode

Gör så här:

Skiva surdegsbrödet och stek i smör. Lägg sedan åt sidan.

Stek en drös av kantareller i torr panna tills vattnet frästs bort. Tillsätt då en stor klick smör och hackad gul lök. Låt fräsa till allt fått lite färg och löken mjuknat.

Riv rikligt med västerbottenost och lägg åt sidan.

Tillsätt vispgrädde, salt, peppar och lite klick dijonsenap (!) till kantarellerna och låt koka ihop.

Lägg en riklig skopa kantarellstuvning på det smörstekta brödet, lägg på rikligt med västerbottenost och gratinera i ugnen några minuter på 125 grader. Garnera med lite timjan.

Smaklig måltid!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!