Nöje

Forskare: “Därför ska du gå och lägga dig tidigare än din kille”

Känns det i bland som att din andra hälft (om det råkar var en man) lättare tar sig upp ur sängen om morgonen? Det, trots att ni gick och la er samtidigt kvällen innan… Ny forskning visar att det inte är någonting konstigt med det. Du behöver nämligen mer sömn än vad han gör bara för att du är tjej. Här förklarar vi varför! 

somn forskning
Orättvist, kan tyckas! Men forskare från Duke University har efter undersökningar på 210 kvinnor och män mellan 18 till 65 kommit fram till en rad saker. I testerna så bedömde dem den generella hälsan, stressnivåer inklusive psykisk och fysisk hälsa.

Sömnbrist kan som vi alla vet leda till en rad otrevliga saker som diabetes, högt blodtryck och hjärtsjukdomar. Studien visade att kvinnor med sömnbrist är mer utsatta för dessa sjukdomar. Läskigt, eller hur?

Forskarna kom även fram till att sömnbrist gick hand i hand med ojämnt blodsocker, högre risk för inflammation, förhöjda spänningsnivåer, ökad fientlighet och ökad risk för depression. Men bara för kvinnor. Det tror forskarna beror på könshormonet testosteron, som produceras i mycket större mängd hos män än kvinnor.

Källa: Comopolitan.com
Foto: REX Features 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!