Frasiga vegetariska piroger
Här bjuder vi på Anja Forsnors recept på dessa smarriga vegetariska piroger!
Glutenfria frasiga piroger
cirka 12 st
3 dl havremjöl
2 dl rismjöl
2 msk fiberhusk
0,5 dl sesamfrön
2 msk smält kallpressad kokosolja
2 msk laktosfri kvarg
3 ekologiska ägg
en nypa havssalt
Fyllning:
1 rödlök
200 g färsk bladspenat
200 g fetaost
1 tsk citronsaft
peppar
flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda först alla torra ingredienser i en matberedare. Blanda ner ett ägg i taget, kokosolja och kvarg och blanda till en jämn smet. Ställ degen i kylen några minuter så blir den lite lättare att hantera. Gör fyllningen under tiden genom att steka alla ingredienser i kokosolja och låt svalna.
Forma degen till 10-12 små bollar, beroende på hur stora du vill ha dina piroger. Kavla ut en deg åt gången mellan två bitar bakplåtspapper så att inte degen ska fastna på kaveln. Ta bort det överst bakplåtspappret och lägg fyllning på lite mindre än halva sidan av pirogen. Vik sedan över andra halvan med hjälp av bakplåtspappret så det blir som ett lock. Upprepa tills du är klar med alla piroger som du sedan lägger på en plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med äggula för att de ska bli extra frasiga och få en härlig gyllene färg.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.