Gillar du 88:an? Då kommer du ÄLSKA den här nyttiga chokladmoussen
Den här ljuvliga och hälsosamma chokladmoussen som ska serveras kall med ett hav av crunchig hasselnötskrokant för definitivt tankarna till en sommardag med glassen 88:an i handen. Njut av den mättande moussen till frukost, mellis eller som dessert efter middagen.
Chokladmousse (för 4 personer):
2 dl kall kokosmjölk (ta burken direkt från kylen)
1 dl kesella
3 msk chiafrön
2 msk havregryn
1 vaniljstång
1/2 dl kakao
Gör så här:
1. Blanda samman kokosmjölken och kesellan.
2. Rör ner chiafrön, havregryn, frön från vaniljstång och kakao.
Hasselnötskrokant (går även att köpa färdig):
1 dl hasselnötter (skalade och rostade)
1 dl socker
1,5 msk smör
Gör så här:
1. Ta fram en kastrull och smält sockret helt på låg värme.
2. Blanda ner smöret och häll sist i de skalade hasselnötterna.
3. Vänd ut alltsammans på en plåt med bakplåtspapper och låt stelna.
4. Hacka sedan fint.
TIPS! vill du inte ha socker i desserten så välj neutrala rostade, finhackade hasselnötter.
Extra topping:
1 tsk kokosflingor per portion
Agavesirap
Servera moussen:
Varva nötkrokant och chokladmousse och avsluta genom att toppa med ytterligare nötter, kokosflingor och slutligen ringla lite agavesirap över toppen som får rinna ner längs glaset.
Recept och foto: Cassandra Brunstedt
Trevlig sommar önskar vi på Metro Mode.
Foto: Unsplash