instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Gillar du 88:an? Då kommer du ÄLSKA den här nyttiga chokladmoussen

Av: Cassandra Brunstedt

Den här ljuvliga och hälsosamma chokladmoussen som ska serveras kall med ett hav av crunchig hasselnötskrokant för definitivt tankarna till en sommardag med glassen 88:an i handen. Njut av den mättande moussen till frukost, mellis eller som dessert efter middagen. 

Chokladmousse (för 4 personer): 

2 dl kall kokosmjölk (ta burken direkt från kylen)

1 dl kesella

3 msk chiafrön

2 msk havregryn

1 vaniljstång

1/2 dl kakao

Gör så här: 

1. Blanda samman kokosmjölken och kesellan.

2. Rör ner chiafrön, havregryn, frön från vaniljstång och kakao.

 

Hasselnötskrokant (går även att köpa färdig): 

1 dl hasselnötter (skalade och rostade)

1 dl socker

1,5 msk smör

Gör så här: 

1. Ta fram en kastrull och smält sockret helt på låg värme.

2. Blanda ner smöret och häll sist i de skalade hasselnötterna.

3. Vänd ut alltsammans på en plåt med bakplåtspapper och låt stelna.

4. Hacka sedan fint.

TIPS! vill du inte ha socker i desserten så välj neutrala rostade, finhackade hasselnötter.

 

Extra topping: 

1 tsk kokosflingor per portion

Agavesirap

 

Servera moussen: 

Varva nötkrokant och chokladmousse och avsluta genom att toppa med ytterligare nötter, kokosflingor och slutligen ringla lite agavesirap över toppen som får rinna ner längs glaset.

Recept och foto: Cassandra Brunstedt 

Trevlig sommar önskar vi på Metro Mode.

Foto: Unsplash 

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår