instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
noje

Glutenfria chokladfondanter sätter pricken över i:et på middagsbjudningen

Av: Metro Mode

Vår favoritdessert genom tiderna, både på restaurang och hemma i soffan är krämiga och klassiska chokladfondanter – som knappast kan göra någon besviken. Dessa är dessutom enkla att sno ihop och är klara på 20 minuter. Här nedan hittar du ett recept att spara – och hålla hårt i! 

 

Annons

 

Du behöver (för ca 8 personer): 

200 g smör

300 g mörk choklad

2 hela ägg

2 äggulor

1 dl socker

1 tsk vaniljpulver

1 krm salt

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar så att allt smälter samman.

3. Vispa ägg, gulor och socker fluffigt.

4. Låt chokladblandningen svalna något innan du häller över i äggblandningen. Rör ner vaniljsocker och lite salt och blanda allt till en jämn smet.

5. I noggrant smörade formar häller du sedan upp smeten och lämnar lite utrymme längst upp då de växer något.

6. Baka i ca 7-8 minuter för en lös och rinnig insida. 10-12 minuter för en fastare fondant. Använd ögonmåttet och håll koll på ytan så du ej tar ut dem för tidigt.

 

Smaksättning: Vill du ha en smak på dina fondanter så går det att smaksätta med allt ifrån lakritspulver, till smakessens, citrusskal, nötter och nougat. Det du gillar/har hemma.

Serveringstips: Servera med en kula glass eller lättvispad grädde. Toppa med färska bär, nötter eller annat du gillar/har hemma.

OBS! Kom ihåg att smöra formarna noga så att fondaterna inte fastnar.

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår